free page hit counter

december 10, 2003

Förvirring

Vissa dagar får man aldrig jobba ifred. Jag hade tänkt sitta i lugn och ro och skriva ihop ett xml-baserat patchningssystem till vår senaste produkt för att få lite utbyggbarhet och ordning på saker och ting, men inte då. Gamla kollegor och vänner dyker upp eller börjar chatta med en, folk springer omkring som yra höns och saker som andra skulle göra måste man göra själv för att det har blivit fel i planeringen.

Sedan när saker och ting slutligen har lugnat ned sig så är det stört omöjligt att få tillbaka den där sköna koncentrerade känslan man hade från början och vips så har en hel arbetsdag gått. Visst mycket har blivit gjort, men det blev inte alls de saker man hade planerat att göra.

För att motverka de värsta förvirringstendenserna så har jag infört ett "stacksystem" som fungerar hyfsat. Varje gång jag blir avbruten i något jag håller på med (av någon annan eller av mina egna förvirrade tankar och idéer) så skriver jag en liten komihåglapp (fysisk eller mental) om vad jag höll på med eller lämnar programmet som jag jobbade med öppet så att när jag börjar bli klar med den senaste störningen så återgår jag till det jag tidigare höll på med genom att kolla in komihåg-anteckningen igen. Blir jag avbruten flera gånger så bygger jag bara på stacken med nya komihåg-lappar. Sist in först ut.

Systemet fungerar hjälpligt, men antalet störningsmoment är tyvärr ganska många så jag tenderar att spendera större delen av min arbetstid (eller min vakna tid egentligen) med att göra små delar av saker i stället för att göra saker i stora klumpar. Å andra sidan så tror jag att jag jobbar bättre om jag får "multitaska" ganska mycket. Jag blir lätt uttråkad och om det inte kommer störningsmoment utifrån så tenderar jag ganska lätt att hitta på egna små störningsmoment. Man kanske kan gå i terapi och få lite rätsida på problemet?

Skrivet av barse den december 10, 2003 04:52 EM
Kommentarer

nöjd?

   Skrivet av: mannen den december 10, 2003 08:13 EM

Japp!! Livet är mycket enklare nu! :-)

   Skrivet av: frun den december 11, 2003 10:43 FM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com