free page hit counter

januari 29, 2004

Resfeber

Varför får man resfeber egentligen? Jag har ju rest en hel massa, både långt bort och lite närmare, men jag drabbas fortfarande av resfeber i princip varje gång jag ska ge mig iväg någonstans. Det är inte obehagligt mycket, men det känns att det är någonting som inte är som vanligt. Visst, jag brukar vara lite mindre pirrig när jag har packat min väska och dubbelkollat biljetterna, men det går inte över helt och hållet ändå.

Vad fyller denna åkomma egentligen för funktion? Varken Susning eller www.resfeber.nu ger mig någon som helst inblick i fenomenet och nästan alla sidor som jag googlar fram handlar om någon resesajt som heter resfeber, men jag hittar ingenting om själva företeelsen. Dessutom verkar det som att ordet resfeber delvis har undergått en betydelseförskjutning, från att betyda "nervös inför förestående resa" till att i många fall syfta på att man älskar att resa. Visst, jag lider definitivt av ordets bägge betydelser, och det kanske är det som är nyckeln till gåtans lösning. Det där lilla pirret i magen är förmodligen en blandning av lika delar förväntningar och små gnagande tankar om att man skulle ha glömt packa eller fixa något väldigt viktigt.

Nåja, imorgon åker vi norrut i alla fall och håller tummarna att vi slipper drabbas av strejken i och med att vi inte reser med SAS.

Skrivet av barse den januari 29, 2004 11:40 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag lider av resfeber också, letar fakt efter detta på nätet men får också bara upp resebolag. Jag gillar att resa, eller snarare gjorde, varje gång jag numera ska ut och resa ballar magen ur och jag spyr och är nervös innan resorna.
Vad jag dessvärre inte vet är hur resfeber uppstår - Enligt min farmor är det en fobi som kommer, ibland växer den bort och ibland måste man söka hjälp för den...

   Skrivet av: Josefin den januari 17, 2006 04:26 EM

Jag lider också av resfeber. Någon dag innan vi ska resa brukar jag tänka, tänk om jag får åksjuka och måste sitta och spy på planet. Men jag får bara Åksjuka i bil. Sen kan jag tänka att tänk om jag får resfeber och måste sitta och spy på planet. Det har hänt en gång. sen kan jag vara orolig om jag ska vakna tidigt, jag gillar INTE att stressa. Nu ska vi åka till USA men det känns inte som resfeber längre. Jag tror att den håller på att växa bort. Men det blir alltid att jag mår bättre när vi kommer till flygplatsen eller tågstationen.Jag tror inte att man behöver söka hjälp. Men man ska bara tänka att" Det är väl bara att hänga med" eller bara lyssna på musik. Musik är avkopplande :) och sen kan man försöka tänka bra tankar om det. t.e.x vad skönt det ska bli att bara sitta på bussen, flyget eller tåget. Det är mitt tips :)

   Skrivet av: Anonym den juni 23, 2009 11:37 FM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com