free page hit counter

juni 16, 2004

You underestimate the power of the Dark Side

Framgångsfabriken Google har ju bestämt sig för att kasta sig in i webbmail-striden och tävla med Microsoft om kunderna. Googles säljargument för
Gmail är att man aldrig ska behöva deleta ett e-mail. Man får 1Gb lagringsutrymme för sina brev, vilket låter mycket. Hur lång tid tar det att fylla en 1Gb-postlåda med spam om man skiter i att rensa sin låda?

Jag tänkte att det skulle vara spännande att testa hur lång tid det tar innan G-mail-kontot fylls av spam, men en sökning på Google visade att det redan var en snubbe som gjort precis det experimentet. Visserligen bad han om att få spam, vilket torde snabba upp förloppet en del, men hans G-mail-låda fylldes i alla fall upp till brädden på bara en och en halv månad. Han arbetade dessutom aktivt för att lära upp spam-filtret i lådan genom att märka upp vilka mail som var spam och inte, så det var inte alls någon läggmatch.

Tyvärr verkar det vara svårt att få stopp på detta oerhörda flöde av icke beställda reklambudskap som förpestar vår livsmiljö. Inte så konstigt förstås med den dyrkan av kapitalismen och den "fria marknaden" som genomsyrar vårt samhälle. Det är bara en tidsfråga tills dess att vi får reklamen projicerad på våra sovrumsväggar precis som i Knut-Birger gjorde i Mannen som slutade röka.

Skrivet av barse den juni 16, 2004 08:58 FM | TrackBack
Kommentarer

I came here looking for an inspiration for my term paper and I got it alright. candy crush

   Skrivet av: adamschule85 den juli 5, 2019 11:03 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com