free page hit counter

juni 22, 2004

Jag rullar

Om amrisarna (och alla vi andra) fortsätter att förbruka olja i ständigt ökande takt så kommer jag inte att hinna köpa bil innan bensinen är slut. Vissa experter förutspår att vi kommer att stå inför en kronisk petroleumbrist kring år 2010. Elias lär ju kunna glömma att få en bensinmoppe när han blir 15.

Det är tur att det finns folk som vågar gå mot strömmen och göra nåt åt saken. Green dollhouse-projektet startades för att inspirera både barn och vuxna och lära ut kunskaper om ekologiskt boende. Jag tycker det låter som en lysande idé. En liknande designtävling i Sverige för att ta fram miljövänliga bilar kanske vore nåt. Varför inte i form av en lådbilstävling eller en tävling mellan landets tekniska högskolor?

Jag har länge varit av den åsikten att JAS-miljarderna borde ha satsats på att ta fram miljövänliga bilar i stället. Om vi hade lagt ner samma summa pengar på det så hade vi med största sannolikhet varit världsledande inom området nu, och gissa om det är en bransch med goda framtidsutsikter! Nu sitter vi istället fast med ett kontrakt på 200 glorifierade jordfräsar som vi dessutom måste hyra ut till Ungern och Polen för att ha råd att betala räkningen.

Skrivet av barse den juni 22, 2004 10:52 EM | TrackBack
Kommentarer

Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. who dat dish

   Skrivet av: who dat dish den juli 16, 2019 07:45 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com