free page hit counter

oktober 25, 2004

Varför får alla tjejer som söker till Robinson frågan om de vill vika ut sig?

Idag såg jag de första tunnelbane-reklamplanscherna i flicka-kampanjen och jag måste säga att jag gillar det jag såg. På planscherna så står det saker som "Ska man behöva ha sex i tv för att ta sig fram?" följt av texten: "Fråga Manfred Aronsson, vd på Kanal 5, 08-520 555 55". Jag lovar att det är både en och annan redaktör eller vd som kommer att tycka mycket illa om den här kampanjen. Personligt ansvar för skräpet som visas i tv och i tidningar är något som allt för sällan utkrävs.

Ta även en titt på kampanjsajten också. Där kan man bland annat se på reklamfilmerna och få hjälp att se igenom mediebruset med hjälp av några klargörande frågeställningar. Flicka-projektets hemsida innehåller ännu mer matnyttiga grejor, bland annat en snabbguide till hur man anmäler diskriminerande reklam och medieinslag till rätt ställen, men även tips på hur man gör för att höra av sig direkt till de företag som står bakom det man reagerar på.

All heder till reklambyrån Forsman & Bodenfors som har gjort hela kampanjen gratis. Även mediekanalerna som kampanjen går i har bjussat på utrymmet. (Kanal 5 ville dock inte ställa upp och bjuda på reklamplats. Det kan ha att göra med att en av reklamfilmerna parodierar Kanal 5:s egen dokusåpa Big Brother.)

Skrivet av barse den oktober 25, 2004 08:45 EM | TrackBack
Kommentarer

Go fl!cka!

   Skrivet av: Enar den oktober 27, 2004 12:38 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com