free page hit counter

oktober 29, 2004

Fredagsfyran, nu KRAV-märkt!

Fredagsfyran denna vecka handlar om miljön.

1. Är du engagerad i någon organisation med miljö på agendan?
Bortsett från Svenska kyrkan så tror jag inte att jag är med i någon organisation som tar något tydligt miljöansvar. Mitt organisationsengagemang är nere på en ganska låg nivå för tillfället.


2. Håller jorden på att gå under eller mår jorden egentligen ganska bra?
Jag tror nog att jorden mår lite sämre än vad vi i allmänhet tror. Själva stenbumlingen jorden kommer förstås att finnas kvar i många miljoner år framöver, men min gissning är att vi kommer att förstöra förutsättningarna för mänskligt liv ganska snart om vi fortsätter som vi gör.

3. Påverkar mänskligheten jordens klimat och miljö?
Ja, det är väl självklart. Ekosystemet är visserligen ett dynamiskt system som tål en viss misshandel, men inte hur mycket som helst. Dessutom är miljöeffekter ofta sådana som inte visar sig förrän efter en ganska lång tid. När vi upptäcker problemen kan det mycket väl vara för sent att lösa dem.


4. Försöker du minska miljöeffekterna i din vardag?
Ja, jag tänker på miljön, t.ex. när jag handlar. Kanske inte så ofta som jag borde, men hellre lite haltande miljöengagemang än inget alls. Man får inte låta sig nedslås om man nån gång glömmer, missar eller bara inte orkar göra helt rätt. Bättre då att hålla humöret uppe och försöka göra bättre nästa gång.

Skrivet av barse den oktober 29, 2004 09:04 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com