free page hit counter

december 06, 2004

Femman, på självständighetsdagen

Söndagsfemman handlade (delvis) om Finland så därför har jag valt att spara den till idag, Finlands självständighetsdag.

1. När och i vilket sammanhang åkte du senast på en Finlandskryssning? (Danmarkskryssning?)

För tre månader sedan ungefär. Vi åkte till Helsingfors för att vara med på en konfirmation och kryssningsbiljetterna var billiga.


2. Varför väljer man att åka på kryssning istället för att ha en utekväll hemma i stan?

Vi brukar åka till Finland för att träffa fruns släktingar eller för att semestra i skärgården. Det var väldigt länge sedan jag åkte finlandsfärja för att festa. Det finns ju minst hundra mycket fräschare och roligare ställen att ha fest på än på en rökig och ofräsch finlandsfärja.


3. Har du någon gång klivit av på vändhållplatsen? Ge isåfall ett tips på vad man kan göra där.

Vi kliver ju alltid av. I Åbo så kan man promenera och kolla på den underbara sunk-charmiga staden som påminner om hur Södermalm (eller stora delar av Göteborg) såg ut för tjugo år sedan. Albert och Herbert-romantik i kubik. Helsingfors är en mer modern och hipp stad med riktigt bra shopping och bra restauranger och krogar. Helsingfors har dessutom en spelbutik som spöar allt som finns i Sverige. Helsingfors är en stad med skön stil, ungefär fifty-fifty Kaurismäki och Aalto.


4. Föreslå två "do" och två "don't" på själva kryssningen.

Don't:arna är ju lättast. Rök inte i korridorerna och skrik inte i korridorerna. Röka och skrika kan man göra på discot.
Vad man däremot ska göra är att boka bord på Food garden och käka där. Maten är riktigt bra och faktiskt helt prisvärd, särskilt i jämförelse med allt det andra ratet som serveras till överpriser i baren, buffén och cafeterian.
Dessutom ska man satsa på en bra konjak eller möjligen en dyr whisky om man ska shoppa i butiken. De där konstiga likörerna blir ju bara stående i barskåpet.


5. Måste man vara full för att ha kul?

Nej det måste man inte. Personligen så tycker jag att det hänger mycket mer på dagsformen än på promillen. Om jag inte riktigt trivs i sällskapet eller på stället så är alkoholen ofta direkt kontraproduktiv vad gäller upplevt "kul". Hellre glada vänners lag och ingen sprit än outhärdligt sällskap och många pilsner alltså.

Skrivet av barse den december 6, 2004 10:15 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com