free page hit counter

januari 07, 2005

Fyra 1/05

Efter helgerna och allt som har hänt i världen så känns det lite svårt att börja om med bloggen. Bra då att mjukstarta med en Fredagsfyra.

1. Hur är ditt förhållande till vardagen? En gammal vän eller en fiende?
Vän, definitivt. Det vore ganska tråkigt om man kände att vardagen var ens fiende eftersom den för de allra flesta utgör större delen av livet.

2. Finns det någon tjusning med vardagen?
Visst finns det det. Business as usual är riktigt trevligt om man har intressant business att syssla med. Vardagen kan vara en tabula rasa som blir det man gör den till. Om man ser den som en boja så är risken stor att den också blir det. Se vardagen som en möjlighet i stället.

3. Har du något tips för hur man förgyller vardagen?
Finn din egen takt. Var inte rädd för att zooma in om du hittar något intressant att syssla med. Ha inte för stora krav på att prestera saker, koncentrera dig i stället på att finna ett bra flöde som gör dig fokuserad.

4. Måste man sträva efter någonting mer än vad vardagen har att erbjuda?
Vardagen erbjuder väl inte särskilt mycket. Ansvaret för att fylla dagarna med mening och innehåll vilar helt och hållet på dina egna axlar. Intresserar man sig för det som händer och det man sysslar med så behöver man inte oroa sig för att vardagen ska bli ointressant.


(Oj vilket bludder det blev. Det bara halkade ur mig helt oprovocerat. Nåja, jag låter det stå kvar ändå. Kanske underhåller jag någon med mitt ofokuserade flumsnack.)

Skrivet av barse den januari 7, 2005 11:03 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag tycker det var mycket bra uttryckt. Precis så tänker jag om vardagen.

   Skrivet av: Chadie den januari 8, 2005 09:32 FM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com