free page hit counter

januari 09, 2005

Femman v. 01

Veckans Femman handlar om berömmelse och beundran.

1. Vilken nu levande, känd, svensk kvinna beundrar du mest och varför?

Första namnet som dyker upp i mitt huvud är Ann-Britt Grünewald. Jag tycker att hon är rak, ärlig och visar en varm medmänsklighet utan att vara blödig eller flummig.

2. Vilken nu levande, känd, svensk man beundrar du mest och varför?

Spontant så kom jag att tänka på Claes Borgström. Han verkar vara en skärpt snubbe med hjärtat på precis rätt ställe. Jag är glad att vi har honom som JämO.


3. Om du fick vara en nu levande, känd person för en dag; vem skulle du då vilja vara och varför?

Då skulle jag nog vara George Bush. Jag skulle förbereda mig genom att tänka ut en lömsk plan som jag sedan skulle sätta i verket när jag iklädde mig hans skepnad. Jag skulle börja med att se till att efterskänka alla skulder som diverse utvecklingsländer hade till USA, sedan skulle jag ringa upp Ariel Sharon och ta honom ordentligt i örat (och plocka hem alla vapnen i Israel, eller ännu bättre, ge över dem i FN:s händer). Jag skulle också ta ett allvarligt snack med Mahmoud Abbas för att understryka allvaret i situationen. Sedan skulle jag sparka alla hökarna i Vita huset, ringa upp FN och be om förlåtelse för alla dumheter och slutligen så skulle jag göra en TV-sändning där jag ber om världens förlåtelse och säger att jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt att göra världen till ett bättre ställe. Jo, jag skulle se till att förbjuda eldvapen och SUV:ar också när jag ändå hade chansen.


4. Hade du någon särskild person, känd eller okänd, som förebild när du var liten?

Många. Bland annat några lärare och ett par församlingsassistenter. Min farmor var också en viktig förebild för mig. Men någon känd person kan jag inte påminna mig att jag hade som förebild. Förmodligen fanns det några men det är ingen som dyker upp i huvudet på mig just nu.


5. Om du blev utnämnd till Årets Populäraste Man/Kvinna, vad skulle du önska var orsaken till det?

Jag vet inte om jag skulle vilja bli utnämnd till Årets Populäraste Man/Kvinna. Vad skulle det vara bra för?

Skrivet av barse den januari 9, 2005 06:03 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com