free page hit counter

januari 13, 2005

Reklamtvång?

I måndags kom jag ner till vår postlåda när brevbäraren var där. I lådan hittade jag tyvärr bara ett oadresserat reklamblad från katalogföretaget Eniro. Eftersom det på vår (och på de flesta andras postlådor i huset) står "ingen reklam tack" så frågade jag brevbäraren varför hon hade lagt reklam i lådan fastän vi uttryckligen undanbett oss. Svaret jag fick var att hon inte kunde göra något åt det eftersom det var en gruppförsändelse och att kunden (Eniro) hade betalt för att få reklamen utdelad i alla lådor.

Något är det som inte stämmer. På postens hemsida så står det klart och tydligt att Oadresserad DR Total Exklusiv (som det numera heter) bara avser försändelser som innehåller icke-kommersiell information såsom kommunala/statliga informationsblad, informationsskrifter från politiska partier eller ideella föreningar. Även gratistidningar med redaktionell text från en utgivare med utgivningsbevis är godkända som ODR Total Exklusiv. Kommersiella meddelanden är det inte.

Vad är det som har hänt? Kommer det att dyka upp mer reklam i lådorna framöver trots att vi bett om att inte få den? Blir det bara en lite högre tariff för den som vill få sin reklam nedtryckt även i ovilliga postlådor? Snart kanske det kommer en tjänst där man kan kringgå Nix-registret också om man pyntar lite extra? Jag tycker det är ruttet i alla fall och undrar hur posten skulle tycka att det var om folk började stoppa ner lite vad som helst i deras gula lådor. Det är ju så långt mellan sopkorgarna här i Stockholm så varför inte låta postlådorna göra lite nytta?

Skrivet av barse den januari 13, 2005 07:17 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com