free page hit counter

januari 14, 2005

Fredagsfyran v2 - 05

Fredagsfyran, denna vecka om resor:

1. Finns det någonstans du kan tänka dig att resa just nu?
Jodå, jag kan tänka mig att resa till en hel massa ställen. Om allt går som det skall så åker vi iväg till Namibia i slutet av våren.

2. Har de senaste händelserna påverkat hur du planerar ditt resande?
Nej det kan jag inte påstå. Visst är det sorgligt det som har hänt, men vissa saker (som naturkatastrofer av den här typen) kan man inte göra något åt. Visst går det att låsa in sig på sin kammare och vara rädd (eller alternativt ilsken på statsministern som inte skyddade oss), men jag tror att livet tyvärr också innefattar en del risker.

3. Vilka är dina bästa tips för semesterresor utomlands?
Försök komma ifrån de turistanpassade stråken och områdena. Ta en buss och ät på en restaurang som inte är till för nordeuropeiska turister. Prata med lokalbefolkningen om du får chansen. Dessutom kan jag rekommendera att läsa på lite grann innan resan. På en av mina tågluffar så hade jag dessutom med mig några romaner som utspelade sig på de platser som jag besökte. Det gav definitivt en extra krydda till resandet.

4. Skall man resa på egen hand eller med charter?
Det viktiga är väl att man reser om man har chansen. På egen hand kan vara mer givande, men det ställer också högre krav på anpassningsförmåga eller planering och framförhållande. Charter är praktiskt, även om man lätt luras in i en ombonad turistbubbla på resmålet som det kan vara svårt att ta sig ur.

Skrivet av barse den januari 14, 2005 10:00 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com