free page hit counter

februari 06, 2005

Femman v. 05

Söndagens femma handlar om fester:

1. Vad gillar du mest; fester du organiserat själv, fester andra organiserat eller överraskningsfester?
Svårt att säga. Jag gillar att anordna fester men som småbarnsförälder så har man varken tid, ork eller städhjälp nog att kunna göra några mer avancerade festligheter. Jag har några polare som ordnar riktigt apgrymma fester och det är nog det bästa. Man får allt det roliga och slipper diska efteråt. Fester som man ordnar tillsammans är inte heller fy skam. Det är arbetsbesparande och man har ofta roligt när man planerar och fixar också.

2. Vilket är roligast; tema eller inte?
Tema kan vara hur roligt som helst men tyvärr kan det också bli pannkaka av alltihop. Det krävs en festfixare av rang med en otrolig fingerspitzgefühl för att en temafest ska bli lyckad, men då knäcker den också det mesta. Ett tema behöver ju heller inte vara så avancerat och tvingande. Visst kan det vara kul med rollspelsmaskerad där alla måste prata Klingon eller cowboyfest med spottkoppar, knallpulverpistoler och riktiga hästar, men ofta så handlar festens rolighetsfaktor om något helt annat.

3. Ge ett tips på en kul party-lek.
Karaoke!

4. Ge förslag på en riktigt god bål - eller kom på en själv.
(Phew, jag som har varit småbarnsförälder-nykterist i över ett år har ju nästan glömt bort hur man gör goda spritdrycker.) En god bål ska serveras ur tillbringare med mycket is så att den inte blir varm eller blaskig. Innehållsmässigt så passar citrus-smaker tycker jag, typ caipirinha eller liknande.

5. Ge exempel på vad du betraktar som en bra respektive dålig fest.
En bra fest är när folk känner sig trygga med sällskapet och kan släppa loss utan att behöva fundera vad andra tycker, en bra mix av människor helt enkelt. Bra musik, bra blandning av gemensamma och fria aktiviteter och lagom längd på festen är också viktigt.
En dålig fest är en fest där inte alla känner sig välkomna eller där folk blir utfrysta. För mycket sprit kan också vara en säker biljett till festinfernot. När vissa eller alla blir för fulla för fort så slutar det sällan lyckligt.

Skrivet av barse den februari 6, 2005 03:48 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com