free page hit counter

februari 14, 2005

Hastighetsbegränsade penisförlängare

Idag införs hastighetsbegränsing på 30 km i timmen i större delen av Stockholms innerstad. Som innerstadsbo, småbarnsförälder och cyklist så tycker jag att det ska bli skönt att få lite begränsningar på bilvansinnet inne i stan. Det tycker däremot inte Maria Spetz som är verkställande direktör för Motormännens riksförbund, en så kallad intresseförening med stora ekonomiska intressen i bilsektorn. Hennes argument mot 30-gränsen framförs på debattsidan i dagens nummer av Stockholm City. I korthet så kan hennes huvudargument sammanfattas med att 30-gränsen är dålig eftersom många skulle bryta mot den eller bli irriterade när de inte får köra fortare. Man skulle med samma logik kunna påstå att det är dumt att förbjuda stöld, misshandel eller mord eftersom folk bryter mot dessa lagar eller blir arga om de inte får stjäla, slå eller döda. Lagar är lagar och ska hållas, oavsett om de är till för att skydda gångtrafikanter, bilister eller eller någon annan.

Hon skriver också att 30-gränser är svåra att följa eftersom hastighetsmätare i bilar inte måste graderas lägre än 40 km/t. Det är väl ändå ett fantasiargument? Jag har kört bil i 15 år och jag har aldrig haft svårigheter att reglera farten, trots att hastighetsmätaren inte varit graderad från 0 km/t. En hastighetsbegränsning betyder dessutom inte att man måste hålla exakt den hastighet som skrivs på skylten, det går också bra att köra saktare än det som står.

Det verkar som att de som klagar mest högljutt på trängselavgifter och hastighetsbegränsningar i innerstan inte bor där utan kommer från landsorten och förorterna. Låt oss som bor i innerstan få bestämma hur vi vill ha vår trafikmiljö och stanna kvar i skogen om ni inte gillar det vi bestämmer! Det finns gott om plats att köra raggarsvängen ute på vischan. Här kommer en liten sång som tröst till alla er som inte får köra fort med era penisförlängare inne i stan längre.

Skrivet av barse den februari 14, 2005 03:22 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag läste ett test som nån tidning gjort där en skulle prova att följa den nya hastighetsbegränsningen och en skulle köra som "vanligt" (dvs max 50). De kom fram till sitt mål med minsta möjliga skillnad. Bilen som åkte max 30 låg som mest två bilar bakom den första...

   Skrivet av: Frun den februari 14, 2005 04:42 EM

Den senaste trafikforskningen har också kommit fram till att antingen har man 30-gräns där det finns människor eller så har man avskilda 70-leder.

50 tillsammans med människor är en dålig kombination.

   Skrivet av: Jonas Bergenudd den februari 15, 2005 09:42 EM

Penisförlängare
http://intimleksaker.com/catalog/index.php/cPath/21_54

   Skrivet av: Sexleksak den augusti 31, 2005 02:00 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com