free page hit counter

februari 18, 2005

Dumsnålt och otrevligt av Microsoft!

Jag fick ett email från Microsoft idag där det stod att jag skulle höra av mig för att få en ny kabel till min XBox. På webbsidan så stod det att om man inte hade serienumret så skulle man ringa. Jag ringde till deras servicetelefon och efter lång väntan så fick jag tala med en telefonist som berättade för mig att jag var tvungen att uppge serienummer och tillverkningsdatum på mitt tv-spel för att få en ny kabel skickad till mig. Eftersom jag inte var i närheten av XBoxen och eftersom det är ganska bökigt att komma åt att plocka ut den ur skåpet där den står så bad jag honom att skicka en kabel ändå. Vänta, sa telefonisten och låten "Love lift us up where we belong" började spelas som från en FM-radio med dålig kanalinställning.

Efter någon minut återkom telefonisten och sa att jag inte kunde få någon kabel eftersom jag inte kunde uppge serienumret. Jag frågade då om det gick bra att ersätta kabeln med en annan likadan kabel (eftersom sladden är av standartyp och jag har ett gäng liggande hemma). Det skulle inte gå bra sa han, men han kunde ändå inte skicka en kabel till mig utan få serienumret. Jag gjorde ett sista försök men fick bara samma svar tillbaka, i en något spydigare ton. Då la jag på.

När jag tittar närmare på webbsajten så ser jag i FAQ:n att det till exempel finns en begränsning på att man inte får fler än tre ersättningssladdar även om man äger fler än tre XBox-konsoler. Ifall man faktiskt äger fyra eller fler XBoxar så måste man kontakta Microsoft för att "lösa detta".

Vad tror de egentligen kommer att hända om de råkar skicka ut en eller annan kabel till folk som inte anger sitt serienummer? Misstänker de att det blir en världsomfattande kampanj där folk bluffar till sig deras åtråvärda nätkablar (som säkert är värda hela 5 kronor styck)? Eftersom man inte vill skicka ut kablar till den som inte kan ange sitt serienummer så torde det inte heller vara så viktigt att byta sladden, för så snål kan man väl inte vara att man hellre riskerar att ens produkter brinner upp hemma hos konsumenterna än att man råkar få bjussa på ett par extra sladdar? Det hela kan tyckas vara en petitess men sånt här skapar dåliga kundrelationer och sviktande produktlojalitet. Varje missnöjd kund som blir illa bemött av någon telefonist kostar förmodligen en hel del mer än vad några sladdar kostar. Jag lovar att Sony eller Nintendo hade skött det hela på ett mycket snyggare sätt.

Efter att ha hämtat andan (och skrivit detta blogginlägg) så bestämde jag mig för att göra ytterligare ett försök. E-postmeddelandet fick jag eftersom jag tidigare registrerat mig med serienummer och tillverkningsdatum hos Microsoft. Jag skickade helt enkelt ett svar på mailet och angav min postadress och sa tack på förhand. Nu får vi se om det dyker upp någon kabel hemma hos mig eller om det måste till en identitetsutredning eller ytterligare ett otrevligt telefonsamtal.

Skrivet av barse den februari 18, 2005 04:07 EM | TrackBack
Kommentarer

Ah... den gamla klassikern från En officer och en gentleman!

   Skrivet av: N|. den februari 18, 2005 10:56 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com