free page hit counter

februari 26, 2005

Skokräm i maten?

Att det slarvas en hel del med hygienen på restaurangerna här i Stockholm var väl ingen direkt nyhet (26 av 28 McDonaldsrestauranger och samtliga Burger King fick anmärkning vid Miljöförvaltningens tillsyn 2003) , men nu börjar det gå lite väl långt med otäckheterna i restaurangköken. Ny Teknik rapporterar att Jensen's har skokräm i dressingen, eller åtminstone samma cancerogena färgämne som används för att svärta skor. Påminn mig om att jag aldrig ska äta där!

Jag tänkte dessutom skriva en liten grej om svampinfektionerna som många kockar har mellan sina skinkor och om hur svampsporerna sprids till restaurangmaten när de kliar sig i "myntinkastet" med händer och diverse redskap där inne i köket, men jag bestämde mig för att skona er. Kanske blir ett inlägg om det nån annan gång. Förmodligen efter nästa matförgiftning eller så.

Skrivet av barse den februari 26, 2005 08:43 EM | TrackBack
Kommentarer

I ärlighetens namn bör man säga att de farliga ämnet tydligen hade kommit i chili från indien och Jensens och en massa andra har fått in den så att säga på köpet med kryddorna. Så kolla burken med chilipulver, vem vet.

   Skrivet av: Mr Hanaga den februari 27, 2005 12:05 FM

Plus att ämnet skulle ha hamnat i Wochestersåsen !!!
Tänk på all pytt eller Bea som ni suttit käkat på en massa ställen utan att veta att ni kanske knaprar Sudan1 ... :-)

Men som representant för yrkeskåren så undrar jag ändå vart de där med svampinfektion kommer ifrån ? Har ännu inte hört talas om det. Vem är källan ?

Jag lovar att jag ska inte lägga skoputs i såsen om du käkar en biff hos mig på nya Jensens i sommar :-)

Däremot kan jag ju skriva en spalt här om de skulle finns ett intresse för vad som igentligen pågår inne i köken. Ibland är de inte som man tror, för att citera en vän efter ett kort vistelse inne på Operkällaren.
"Skitigaste stället jag någonsin har sett! Ät aldrig där !!!" ... :-)

   Skrivet av: Rob the Chef den mars 20, 2005 02:14 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com