free page hit counter

april 12, 2005

Blödiga jänkare


Die you f*cking motherf*cker!

I den amerikanska delstaten Wisconsin har ett aktuellt förslag om att tillåta jakt på vildkatter gjort många människor väldigt upprörda. Problemet med vildkatterna är stort, enbart i Wisconsin så uppskattas vildkatterna döda någonstans mellan 50 och 200 miljoner småfåglar varje år.

Katterna dödar förutom småfåglarna även en stor mängd gnagare och fåglar som annars skulle bli mat åt rävar, ugglor och andra rovfåglar som därför decimeras. Katter har en väldigt stark jaktinstinkt som gör att de kan döda djur som de sedan inte äter upp vilket resulterar i att de belastar ekosystemet mer än naturligt förekommande rovdjur i området.

I Sverige har vi liknande problem men som tur är så är vi inte lika blödiga som Wisconsiniterna. Här hemma skjuts det drösvis med både katter och kaniner utan att en enda demonstrant syns till.

En annan konstighet med debatten kring den nya jaktlagstiftningen i Wisconsin är att förslaget om att sänka minimiåldern för jaktlicens från 12 till 10 år inte verkar uppröra särskilt många. Om någon beslutar att det ska vara lagligt för tioåringar att springa omkring med jaktvapen här hemma i Sverige så flyttar jag!

Skrivet av barse den april 12, 2005 09:41 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com