free page hit counter

april 18, 2005

Adobe + Macromedia = Sant

Enligt principen "if you can't beat them, buy them" så har Adobe köpt upp Macromedia. Jag har ännu inte bestämt mig om jag tycker att detta är bra eller dåligt, men jag tror att jag börjar luta åt att det känns lite dumt. I ett längre perspektiv så kommer förmodligen uppköpet resultera i någon slags gemensam produktportfölj vilket i sin tur kommer att göra att de typer av program som finns både hos Adobe och hos Macromedia kommer att slås ihop eller så kommer den ena produkten att läggas ner till förmån för den andra. Fireworks/Image Ready, Freehand/Illustrator och Dreamweaver/GoLive till exempel.

När två så stora aktörer går ihop så kommer det betyda mindre konkurrens och mindre press på dem att tävla om kunderna genom att sälja prisvärda och kompetenta program. Å andra sidan kanske deras samgående skapar möjligheter för andra, lite mindre aktörer, att slå sig in i nischen. För mig som arbetar nästan dagligen med verktyg från bägge mjukvarutillverkarna så känns det lite osäkert i alla fall. Vilka av programvarorna kommer att finnas kvar om ett år och vilka kommer man att få byta ut? Det ska i alla fall bli spännande att se vad som händer på MacroAdobemedia-fronten framöver.

Skrivet av barse den april 18, 2005 10:28 EM | TrackBack
Kommentarer

Själv tycker jag det är bra. På samma sätt som att det var bra att Adobe en gång i forntiden köpte upp Aldus och säkrade utvecklingen av Pagemaker. För oss som köper programvara innebär det också att man bara behöver köpa en svit. Inte två, där inte alla program används. Plus att det krävs en fullständig integration mellan ex InDesign och Dreamweaver etc.

Sen att Adobe har en jävligt märklig hantering av uppdateringar är en annan sak...

   Skrivet av: N|. den april 18, 2005 11:40 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com