free page hit counter

april 25, 2005

Femman v.15

Femman har officiellt bytt dag till måndag.


1. Om du var med pa Titanic, vilken klass skulle du troligen ha rest i?
Billigaste biljetten! Tredje klass eller nåt?


2. Om du levt i Nazi-Tyskland, vad tror du din position i samhallet hade varit?
Gissningsvis hade jag suttit i finkan eller varit död och nedgrävd i någon grop. Jag har svårt för att hålla truten och säger för det mesta precis som jag tycker.


3. Om du hamnar pa forstasidan nagon gang, varfor tror du att du hamnat dar?
Ingen aning. Jag kan inte påstå att jag strävar efter någon förstasidesplats så om jag ändå hamnade där så skulle det bero på någon slags slump eller olyckshändelse.

4. Om du skulle fa ga om skolan igen idag, vilken "roll" i klassen skulle du troligen ha nu?
Exakt samma roll, möjligen lite mer nedtonad vid vissa tillfällen. (Samma sak där som med Nazi-Tysklandfrågan. Jag har svårt för att hålla käften om jag tycker att nåt är fel eller dumt. Den egenskapen sänkte mina betyg en hel del. Det är ganska få lärare som gillar elever som inte håller med och lyder eller som till och med säger emot.)


5. Vilket vagskal i ditt liv skulle du vilja ga tillbaka till for att prova det andra alternativet?
Jag är helt nöjd med var jag befinner mig just nu och kan inte komma på något som jag skulle vilja göra annorlunda.

Skrivet av barse den april 25, 2005 01:34 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag är inte helt säker på att jag varit död och begraven. Jag är lite rädd för att jag hade rationaliserat till alltihop så att den där nazistgrejen inte verkat så dum. På den tiden hade jag ju inte haft dagens facit att gå efter. Och isf hade jag nog varit en ganska duktig nazist. Otcäkt men jag misstänker nog att det mycket väl unde varit så. Är inte alls säker på att jag känt igen ondskan. Men det är ju skönt om andra gör det.

   Skrivet av: Enar den april 25, 2005 03:48 EM

Nu tror jag att du underskattar dig själv.

Jag hävdar absolut inte att jag skulle vara modigare än någon annan. Jag hade bara haft svårare att hålla tand för tunga _om_ jag hade insett det galna i ideologin och då hade säkert både jag och de som står mig nära fått betala för min lösmynthet. Jag hade förmodligen sagt vad jag tyckte innan jag reflekterat över konsekvenserna av mina ord.

   Skrivet av: Barse den april 25, 2005 04:28 EM

Det är inte ditt mod jag ifrågasätter, men om det stämmer att du pratar före du tänker är det ju bra - då finns det ju en chans ju. Jag är bara rädd att jag skulel tänak för länge.

   Skrivet av: Enar den april 25, 2005 08:17 EM

Tjoho! Jag fick en kommentar! :) Tackar! Du är den första och enda som har kommenterat min blogg. Ska ta och fixa till designen senare också, kanske skulle man försöka provocera lite mer också, så folk skriver tillbaka? ;)

Hm. Bra femma idag..... fick mig att fundera lite utan att komma fram till något. Jag vet bara en sak (som inte alls har något med dina frågor alls att göra), ifall jag fick träffa en person, död eller levande, skulle det vara min kära avlidna farfar. Jag hann aldrig lära känna honom som vuxen och jag är riktigt nyfiken på vem han var....
*vinkar och skickar kram*

   Skrivet av: Nina den april 26, 2005 01:01 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com