free page hit counter

juli 21, 2005

Harry Potter...

Sådärja. Då var senaste Harry Potter plöjd. (Man hinner en hel del när man sitter och väntar på att datorn ska kompilera färdigt...)

På det stora hela så är jag helt nöjd med boken. Den var underhållande, rent av mer underhållande och spännande än vad jag hade väntat mig, och den var också något mer välskriven än de senaste böckerna i serien. Lyckligtvis har Rowling brutit trenden att alltid göra nästa bok 50 sidor tjockare än den föregående. (Harry Potter and the Half-Blood Prince är cirka 250 sidor kortare än the Order of the Phoenix och det tar den absolut ingen skada av, tvärt om.) Utan att avslöja allt för mycket så kan jag ändå berätta att boken innehåller ett par överraskningar, en hel del mer eller mindre seriösa kärleksförvecklingar, en viktig persons frånfälle samt ett antal viktiga pusselbitar i historien om Voldemorts bakgrund och identitet. Dessutom slutar den, om än inte i en cliffhanger, så åtminstone på ett sätt som gör att man har svårt att bärga sig inför den sista delen i historien.

Skrivet av barse den juli 21, 2005 08:28 EM | TrackBack
Kommentarer

säg no more - jag har bara läst femtio sidor ännu... :)

   Skrivet av: sara den juli 21, 2005 08:51 EM

Jag tycker den går för snabbt, jag visste att jag skulle laddat ner den som ljudbok istället, det finns ingen chans att någon kan läsa upp en Harry Potter-bok lika snabbt som jag läser dom...

   Skrivet av: Simon den juli 21, 2005 09:05 EM

Äldste sonen har precis läst ut den så nu äntligen ska jag börja. Bra att du inte sade för mycket. Sonen säger också att den är betydligt bättre än femman, för övrigt har han haft svårt att hålla sig från att berätta, men eftersom jag vägrat lyssna har han inte sagt för mycket. Nu ska jag stänga datorn och dyka in i boken.

   Skrivet av: Chadie den juli 22, 2005 07:44 EM

Jag njöt av att läsa den
så jag plöjde inte på i den
högsta hastigheten.

Den känns lite som en appetizer
inför "la grande finale".
De andra böckerna är lite mer av
avslutade äventyr.

Snape och R.A.B. - det är olidligt
att behöva vänta två år till?

   Skrivet av: Josephine den juli 23, 2005 12:15 EM

We are also pleasantly surprised. However we are making it last by reading it out loud. Excruciatingly slow at times but I daresay that Rowlings has contributed a great deal to improving J's english!

   Skrivet av: Gudafdern den juli 25, 2005 01:18 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com