free page hit counter

augusti 27, 2005

Fredagsfyran v34-05

Inget passar väl bättre att komma igång med efter en lång tids bloggsemester än en liten Fredagsfyra. Denna vecka handlar det om mat:

1. Följer du kostcirkeln?
Jag försöker äta en allsidig kost men jag kan inte påstå att jag är någon hälsofascist precis. Fisk är jag tyvärr dålig på att äta tillräckligt av. Det blir någon sushi då och då men tyvärr inte så mycket annan fisk.


2. Lägger du stor tid på din matlagning?
Det gör jag nog. Min kära fru skulle nog vilja påstå att jag alltid lägger för stor tid på matlagningen eller att jag åtminstone alltid börjar laga mat alldeles för sent.


3. Gillar du att pröva ny mat?
Jag älskar att pröva ny mat! Nytt är spännande och bra.


4. Vem/vad inspirerar dig när du lagar mat?
Jag gillar att inspireras av snygga bilder och gärna på maträtter som ser välgjorda ut. Tidningen Gourmet är en favorit. Sedan blir jag ofta inspirerad när jag handlar mat eller om jag testar nåt nytt som jag gillar på någon restaurang. Igår åt jag t.ex. en jättegod Burek och då blev jag sugen på att laga (jugo-)slavisk och persisk mat. Det värsta som finns är när man fastnar i gamla hjulspår och bara lagar samma tråkiga mat hela tiden. (Passa förresten på att testa Stockholms bästa Burek på Caffe Quattro om du har vägarna förbi Luntmakargatan.)

Skrivet av barse den augusti 27, 2005 11:00 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com