free page hit counter

november 25, 2005

Tredimensionell expropriation

Coolt. Nu har det tydliggjorts i expropriationslagen att kommunen kan ta utrymmet ovanför mitt hus i anspråk. Förhoppningsvis blir det fler såna där "radhusområden på tak"-projekt av det här (och inte en massa "skyskrapa ovanpå radhus"-byggen).

(Undrar vad som händer om kommunen beslutar att bygga ovanför mitt hus och låta det stå kvar, får jag ingen ersättning då? Det står säkert i proppen, men jag fattar inte tillräckligt och jag orkar inte läsa igenom hela propositionen. Tänk om man t.ex. kände någon som satt i byggnadsnämden som kunde förklara för en hur det hela hänger ihop...)

Skrivet av barse den november 25, 2005 03:11 EM | TrackBack
Kommentarer

Du ska såklart ha feta hyresavdrag!

   Skrivet av: Johnny den november 25, 2005 03:18 EM

Well Johnny, äger du fastigheten får du ju knappast hyresavdrag av dig själv bara för att vägverket bygger en väg ovanför ditt hus. Nu är väl det här oftast till för att bygga under, inte ovanpå ditt hus, dvs tunnlar etc, men visst kan det användas uppåt också. Vad som nu skulle vara poängen med att nån annan äger huset som ditt hus står på, då står man ju liksom på ofri grund.

Til frågan, dock - numer exproprierar vi ju rätt sällan, vi (och än oftare vägverket) kör mer med "an offer you can´t resist" och köper ut folk, typ som bolaget i Boliden.

Jag har inte svaret på frågan, men om nån köpte en tredjedel av min fastighet (i kubik alltså) skulle då jag vilja ha betalt.

   Skrivet av: Enar den november 29, 2005 12:44 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com