free page hit counter

december 09, 2005

Fredagsfyran v49 -05

Fredagsfyrans tema är demonstrationer:

1. Skulle du kunna tänkas vara med i någon sådan?
Jajamen! Jag har gått i några demonstrationståg. Om man står för en åsikt så tycker jag att det är bra att visa det också.

2. Känner du nu att du brinner för att demostrera för något?
Ja det gör jag. Rättvisa och solidaritet tycker jag är viktigt. Jag som har haft turen att födas i en resursstark del av världen måste försöka ta hand om och dela med mig med de som inte har haft samma tur. Det är vi som måste börja förändra världen.

3. Hur ska en bra demostration gå till?
Varm korv och tydliga skyltar. Sen tycker jag inte om masspsykos-stämningar, så det bästa är demonstrationståg när folk inte hetsar på varandra så förbaskat. Om man tror på det man demonstrerar för så finns det ingen anledning att arbeta upp nån slags ideologisk trans. Masshysteri smakar Hitler och sekt tycker jag (och jag tycker väldigt illa om den smaken!)

4. Tror du att man kan påverka folk genom en demostration?
Jajamensan, det tror jag definitivt. Det är ett bra sätt att påverka på. Kanske inte lika effektivt som att äga en dagstidning eller arbeta sig upp i någon politisk hierarki så att man får skriva saker på ledarplats, men tillräckligt effektivt för att påverka.

Man behöver inte vara rik och mäktig för att påverka bara man hjälps åt. (Jag är t.ex. fortfarande stolt över att ha hjälpt till i ICBL-kampanjen (tittade på mitt nobelpris-diplom senast idag)). Det går att påverka, det är till och med lättare än vad man tror bara man tar sig i kragen och försöker.

Skrivet av barse den december 9, 2005 08:17 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com