free page hit counter

januari 19, 2006

Prenumerera på kungen (eller inte)

Roligt att höra att det är fler som börjar fatta att det är dags att utsätta kungahuset för marknadskrafterna. Låt de som är intresserade finansiera det och låt oss som är ointresserade slippa betala.

Skrivet av barse den januari 19, 2006 09:38 FM | TrackBack
Kommentarer

Läste också denna artikel. Men kom till en helt annan slutsats än du. Jag skrev i min blogg: "Bra idé! Så kan vi göra med allt. Låt dom som vill ha dagis betala skatt för dagis. Låt dom som inte gillar opera slippa subventionera Operan i Stockholm. Låt dom som inte läser böcker slippa biblioteksskatt. Och om man inte gillar Göran Persson...."

   Skrivet av: BGAN den januari 19, 2006 03:00 EM

Jag tycker det låter som en bra idé. Om en majoritet vill att vi ska sluta erbjuda gemensamt finansierad barnomsorg, allmänna bibliotek eller en egen nationalscen för opera så tycker jag definitivt att vi ska sluta skattefinansiera dessa verksamheter. Och vill inte folk ha kvar Göran Persson så finns det ju ett ganska enkelt sätt att få bort honom.

Däremot tycker jag att det skulle vara dumt att besluta om såna stora förändringar (eller för den delen att ersätta den obligatoriska monarkin med en avgiftsfinansierad) utan att en majoritet av befolkningen är överens om det. Eftersom en betydande del av befolkningen (om man ska tro Aftonbladet) inte ser nyttan i att betala för kungahuset så kanske det vore en god idé att låta kungahuset bli avgiftsbelagt.

Jag tror inte att det är lika många som vill lägga ner den allmänna barnomsorgen, biblioteken eller Operan. (Bortsett från en liten grupp högljudda nyliberala pojkslynglar ute på yttre högerflanken...)

   Skrivet av: Barse den januari 19, 2006 06:21 EM

inte att förglömma så är Aftonbladet en social(-demokratisk?) tidning som aldrig har skrivit en endaste riktigt positiv artikel om kungahuset. På sin höjd neutralt, vilket även det har hänt ganska sällan. Sådana läsare, sådan vinkling, sådant röstresultat. DN är mest objektiv. Vad jag vet så vill en majoritet i alla fall ha kvar kungahuset, annars hade vänsterns eviga motioner om monarkins avskaffande gått igenom för länge sen i riksdagen. (Där folket sägs vara representerade...)

   Skrivet av: Josephine den januari 27, 2006 07:10 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com