free page hit counter

januari 24, 2006

Second Life, second economy

mymarkup.net skriver om att Linden Labs har börjat sälja verkliga, fysiska grejor i sin Second Life Butique. Man kan alltså köpa ett grafikkort för sina surt ihopskrapade Linden dollars om man inte vill sätta sprätt på dem "in game" (vilket inte utgör någon större svårighet).

Det ska bli intressant att se SL-ekonomin utvecklas. Privata banker och sparformer har ju börjat etablera sig och fastighetsmarknaden är, vad jag förstår, blodigt seriös. Undrar t.ex. när man börjar kunna köpa verkliga fysiska saker för L$ från butiker inuti Second Life?

Vore inte det en bra affärsidé förresten? Att starta den första internetbutiken (med verkliga varor) som satsar på SL som ett viktigt skyltfönster. IKEA kanske? Eller nån tröjtryckare, typ Busted Tees eller Cafe Press. Men vad vet jag (som är rätt grön andralivare), det kanske redan finns flera såna butiker som jag bara inte hittat.

IKEA borde flytta sitt koncept till Second Life och öppna ett bautavaruhus med billiga, snygga möbler (och småprylar) till alla som inte orkar modellera själva eller inte har råd att köpa dyra designermöbler. Det skulle både dra in (Linden-)stålar och dessutom vara excellent marknadsföring mot de cirka 125 000 onlinespelarna som säkert kan påverkas att även köpa IKEA-grejor i "meatspace" när de väl loggar av SL. Dessutom skulle man kunna låta folk rezza den senaste IKEA-katalogen i SL.

Om det är någon på IKEA som läser det här så säger jag bara: Pax för att vara regionschef för era kommande Second Life-varuhus! (Om Volvo eller Sony Ericsson hinner före så kanske jag hjälper dem att etablera butiker i stället, så rappa på!)

Skrivet av barse den januari 24, 2006 07:08 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com