free page hit counter

januari 27, 2006

Fredagsfyran v04-06

Fredagsfyrans frågor handlar om tidningar.

1. Brukar du regelbundet läsa någon tidning?
Massor. DN är min favoritdagstidning, men det går bra med andra. Dessutom läser jag massor av tidskrifter. MAKE, Internetworld, Åter, Circuit Cellar, Game Developer, Home Power, Uncut, EDGE, Gourmet, Wired, Allt om Elektronik, Studio, Musikermagasinet, Fenix, New Scientist, Scientific American, Popular Mechanics och Situation Stockholm läser jag gärna. Tidningen Pop saknar jag fortfarande.

2. Vilka sorts tidningar skulle du inte kunna läsa och varför?
Det mesta skulle jag nog kunna läsa, men jag har svårt för att uppamma något större intresse för tidningar som riktar sig till målgruppen 30-60-åriga tanter. (Amelia, div. veckotidningar, kvällstidningarna och deras bilagor, glossiga modetidningar för tjejer etc.) Men krisar det så kan jag läsa nästan vadhelst som bjuds.

3. Jobbar eller har du jobbat på en tidingsredaktion? Skulle du vilja?
Jag har skrivit i diverse små publikationer (gymnasietidning, universitetstidning, lokaltidning, föreningstidningar etc.) men jag har aldrig jobbat heltid med att skriva enbart för tidningar. Ett tag var jag redaktör för en branschtidning som hette Navigera@internet - för dig som arbetar proffessionellt med Internet.

4. Tänker du mycket på en tidnings layout och utseende?
Layout och utseende är viktigt, men fokus måste ligga på läsbarhet och tydlighet. AD:s som inte kan göra en tidning som är till för läsaren borde söka nytt jobb eller åtminstone gå på studiecirkel och måla akvarell eller nåt för att få utlopp för sina egocentriska böjelser.

Skrivet av barse den januari 27, 2006 04:19 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com