free page hit counter

februari 12, 2006

Kriget mot Iran kommer närmare

DN skriver idag om en artikel i Sunday Telegraph som handlar om USAs planer för ett anfallskrig mot Iran. Det är väl knappast någon nyhet? För ett år sedan skrev jag ett inlägg med anledning av Seymor Hershs mycket intressanta artikel om krigsplanerna mot Iran. Att planera ett anfallskrig görs nämligen inte i en handvändning. Det kommande kriget mot Iran verkar ha planerats sedan lång tid tillbaka och kan knappast sägas vara en isolerad händelse utan bör i stället ses som ett steg i en större strategisk plan.

Synd bara att vi inte informeras om planeringen för vad som ska hända och vilka länder som ska bombas och/eller demokratiseras. Jag är nyfiken! Vilka länder står på tur efter Iran? Är det måhända Syrien? Om den långsiktiga strategiska planeringen var öppen så skulle det ju finnas alla möjligheter att tänka utanför ramarna och hitta alternativa lösningar till bombning och anfallskrig.

Skrivet av barse den februari 12, 2006 10:45 FM | TrackBack
Kommentarer

Det som förvånar mig är att alla bara pratar om Iran som farligt på grund av att de eventuellt utvecklar atomvapen. Men landet förtrycker mänskliga rättigheter. Just nu har hundratals strejkande busschaufförer i Iran fängslats.
Inga medier rapporterar om förtrycket av folket i Iran.
Jag skrev lite om det här:
http://www.kulturbloggen.com/2006/02/varfr_tiger_all.html

   Skrivet av: RS den februari 12, 2006 05:14 EM

Inga (svenska) medier förutom Arbetaren...

Jag tror att det beror på att mänskliga rättigheter inte är något som står särskilt högt upp på dagordningen för de som har makt här i världen. I bästa fall kan frågan om mänskliga rättigheter komma upp på bordet när det handlar om att vända opinionen. Finns det pengar att tjäna eller strategiska mål att säkra så verkar de flesta skita blankt i de mänskliga rättigheterna. Varför skulle annars Sverige handla med Kina och Iran? Och varför räknar USA länder som Saudiarabien, Yemen, Egypten och Pakistan som sina allierade om de över huvud taget bryr sig om mänskliga rättigheter och demokrati?

   Skrivet av: Barse den februari 12, 2006 06:24 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com