free page hit counter

februari 24, 2006

Bloggsverige växer

Den som är uppmärksam har säkert märkt att det står "3000+ svenska bloggar" i den lilla menyn på Nyligen i stället för "2000+..." som det stod för inte så länge sedan. Jag tror dessutom att blogghobbyn fortfarande bara är i sin linda. Om ett par år, när Aftonbladet (och/eller Expressen eller någon annan stor aktör) har lanserat gratisbloggar för sina läsare så kommer det hela att explodera. Jag tror fortfarande att de flesta som bloggar nu i Sverige är early adopters och att chansen för ett riktigt Allsång på Skansen-stort genombrott är tämligen hög.

Kanske blir det en ordentlig rush när nästa version av Internet Explorer (och Windows) ska spridas över datorsverige som en farsot. I IE7 finns nämligen stöd för läsning av RSS-flöden vilket förhoppningvis betyder att vanliga svenssontyper börjar läsa bloggar och nyhetssajter på ett, för dem, helt nytt sätt. Vem vet, kanske Microsoft har smugit in ett bloggverktyg i Vista också? (Givetvis låst till MSN Spaces då.)

3000+ bloggare och säkert minst lika många som läser bloggar. Undrar hur lång tid det dröjer innan denna målgrupp är tillräckligt stor i Sverige för att det ska börja dyka upp tidningar eller tv-program som handlar om bloggar och bloggning?

Skrivet av barse den februari 24, 2006 07:40 EM | TrackBack
Kommentarer

Excessen har ju redan lanserat bloggar. Har inte kikat noggrannare men det är såvitt jag förstår gratis och tillgängligt för alla.

Sen att det är ett ganska tamt verktyg är väl en annan femma.

http://blogg.expressen.se/

   Skrivet av: isecore den februari 24, 2006 09:20 EM

Sedär! Hur länge har detta pågått? Det verkar ju, som du säger, ganska tamt än så länge. Många kategorier är helt lediga och att döma av besöksstatistiken, även på de egna bloggarna, så verkar inte särskilt många hittat dit än.
Man kanske borde starta en blogg i någon ledig kategori? Man har fortfarande chansen att bli Expressens allra första handbollsbloggare, rökningsbloggare(?) eller trädgårdsbloggare.

Undrar när Aftonblaskan hakar på? Dom kanske köper upp någon existerande bloggtjänst och hakar på den på sin hemsida...

   Skrivet av: Barse den februari 25, 2006 02:03 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com