free page hit counter

mars 08, 2006

...så här ser vi ut inuti...

Jag älskar att fynda och brukar ofta ta en extra sväng förbi Myrorna eller Stadsmissionen (för att gå igenom spel- och leksakshyllan) så fort jag får en chans. Även Överskottsbolaget, Jula och Clas i sjön kan då och då överraska med någon nödvändig pryl till bra priser.

Lågpriskedjan Netto är ett annat ställe där man nästan alltid hittar någon vara som man helt enkelt inte kan undgå att köpa på grund av det oerhört förmånliga priset. Många gånger har jag med ett nöjt leende gått ut från den kaotiska butiken med kassar innehållande t.ex. familjesäckar med snacks gjorda av fläsksvål, en förpackning ultramarinblå isglass, 90-pack med tekakor (som blir torra och hårda innan man ätit upp en tredjedel), eller en gigantisk blekgul ost från ett mejeri som jag aldrig hört talas om.

Netto har dessutom den goda smaken att ta in olika icke matrelaterade varor varje vecka och ganska ofta kan man göra rejäla fynd. (Jag köpte till exempel brädspelet Doom på Netto för en spottstyver.) Men lika ofta tittar jag bara klentroget på deras "lockvaruhylla" och kliar mig förundrat i skalpen. Man undrar ibland vem det är som sitter på inköpsavdelningen och planerar vårens kampanjer. För några veckor sedan var temat för veckans lockvara "liverollspelare". Jo, du läste rätt! Förutom ett antal galet billiga matvaror så hade man alltså fyllt några hyllmeter i varje butik med orchmasker, gummisvärd och diverse attiraljer som lätt skulle ha passerat obemärkta in på någon extrem läderfetischklubb.

Detta galenskapsrekord slogs i veckan med en noslängd av den ovan avbildade anatomidockan. 149 kronor är visserligen ett oerhört bra pris för en sån där docka som man kan plocka njuren och mjälten ur och pussla ihop, men vilken är egentligen målgruppen? Vad tänker man när man beställer in åtta containrar med inälvsdockor från Kina till matvarukedjan?
"- Det här blir populärt bland barnfamiljerna! Fyra liter mjölk, ost, fiskpinnar och en docka med löstagbar tunntarm. Klockrent!"

Vad kommer härnäst på Netto? Jättebilliga laserspektroskop från Taiwan? Lösskägg av människohår? Fosfor på lösvikt? Tanken svindlar!

(Jag kommer självklart att hänga på låset och införskaffa en anatomimodell så fort butiken öppnar morgon bitti.)

Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den mars 8, 2006 08:38 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag måste bara tipsa om Lidl också, som självklart har busmycket såna kul grejor från gång till gång.

Som till exempel en Raclettegrill som jag köpte till maken i julklapp i fjol som nu står i vårt skafferi och samlar damm.

Raclettgrill, någon?

   Skrivet av: Mammakatt den mars 14, 2006 01:44 EM

jomen en sån måste man ju ha! fruktansvärt allmänbildande! kan du köpa en extra till S-ö också? i värsta fall om ambulandshelikoptern dröjer kan man använda den som hjälp vid en amatör-operation... (öh, sjuk humor, visst! ;-)

   Skrivet av: Josephine den mars 22, 2006 08:28 EM

We all fully love your site and all of your content pieces.
hay day cheats
golf clash cheats
need for speed no limits cheats
sniper 3d cheats
bullet force cheats

   Skrivet av: jake den augusti 20, 2019 07:01 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com