free page hit counter

mars 17, 2006

Rättvisemärkt vin


Goue Vallei Cabernet Sauvignon Pinotage 2005 (art.nr. 98386, pris 65 kr)

Jag smakade Systembolagets nya rättvisemärkta rödvin till middagen i afton och jag måste säga att det var en mycket angenäm bekantskap. Jag är visserligen svag för både caberneter och rättvisemärkta produkter, men så långt som mina otränade smaklökar kan avgöra så tycker jag att det var ett mycket prisvärt vin. Så här säger i alla fall Systembolaget: Fruktigt med intensiv mörk bärfrukt och har både moderna Pinotagetoner och en cassiston samt en bra struktur av Cabernet Sauvignon.

Systemet har dessutom tagit in ett vitt vin som jag dock inte har hunnit testa. Har någon smakat det så får ni gärna skriva en liten kommentar och berätta.

Totalt så finns det ännu så länge 30 000 buteljer rättvisemärkt vin i landets systembutiker. Ta chansen och köp hem ett par flaskor och smaka detta goda vin så ger du dessutom ditt stöd till en hållbar och rättvis utveckling för ett antal vinodlare och vinarbetare i Sydafrika.

Rättvisemärkningen är en viktigt initiativ där syftet är att arbetarna som tillverkar produkterna ska få en lön de kan leva på, rätt att organisera sig och att man arbetar aktivt för att minska rasdiskrimineringen. (Läs mer här.)


Andra bloggar om: , ,

Skrivet av barse den mars 17, 2006 08:52 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com