free page hit counter

april 10, 2006

Kärnvapenkrig?

Religiösa fanatiker med tillgång till kärnvapen skrämmer mig, oavsett om de sitter i en grotta i Afghanistan, i något palats i Teheran eller i ett stort vitt hus i världens rikaste land.

En källa vid den amerikanska regeringen säger att president Bush har uttryckt att räddandet av Iran kommer att bli hans storverk (legacy) som president. Planerna att "rädda" Iran liknar den räddningsplan som Irak redan utsatts för med den stora skillnaden att denna gången kommer man att försöka riskera färre amerikanska soldaters liv. En plan som diskuteras är att man kommer att utsätta Iran för uthålliga bombningar, icke uteslutande kärnvapen, för att på så sätt förödmjuka den sittande regimen och för att påverka lokalbefolkningen att störta regeringen.

För mig som lekman så verkar dessa planer ungefär lika genomtänkta som att försöka bli av med ett stort getingbo genom att peta runt med en pinne i det.

Läs Seymour Hershs artikel om planerna för Iran. (Seymor Hersh är journalisten som bland annat avslöjade massakern i My Lai och rapporterade om det som pågick i Abu Ghraibfängelset.)

[Via: Boing Boing]
Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den april 10, 2006 09:44 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com