free page hit counter

juni 20, 2006

Internationella flyktingdagen

Idag är det den internationella flyktingdagen och tro det eller ej, men det finns faktiskt en liten ljusglimt att rapportera. Under den senaste mätperioden rapporterade UNHCR att cirka 8,4 miljoner människor befinner sig på flykt och det är den lägsta siffran på 26 år berättar kyrkornas katastrofnätverk ACT.

Tyvärr är trenden för antalet människor som befinner sig på flykt i sitt eget land inte lika trevlig läsning. Ökningen på 1,3 miljoner sen förra året beror till största del på konflikterna som pågår runt omkring i världen, i Afghanistan, Colombia, Irak, Sudan och Somalia. Låt oss hoppas att vi kan göra något åt denna humanitära katastrof som pågår. När man ser siffror som dessa så förstår man vikten av att lösa konflikter och storpolitiska problem på ett fredligt sätt. Krig genererar alltid humanitära katastrofer och dessa försvinner inte bara för att kriget har "vunnits" eller avslutats. (Faktum är att UNHCR skapades för att lösa vår egen europeiska flyktingsituation som kom efter andra världskrigets avslutning.)

En ytterligare ljusning är att FN har gett UNHCR ett utökat uppdrag att till viss del också ta tag i problemet med "interna flyktingar". Låt oss hoppas att det hjälper.

Skrivet av barse den juni 20, 2006 10:15 EM | TrackBack
Kommentarer

Bin card creation software to create a Canva Pro account 1 month
Download here :
https://filehug.com/BIN_CCGEN_2021.zip
https://filerap.com/BIN_CCGEN_2021.zip
https://fileshe.com/BIN_CCGEN_2021.zip

Thank you

   Skrivet av: RalphHig den augusti 20, 2021 07:44 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com