free page hit counter

augusti 10, 2006

"Oroligheter" vid Israeliska ambassaden

För en halvtimme sedan började ett litet gäng ungdomar högljutt skandera en massa infantila ramsor utanför vårt kontor. Våra grannar på översta våningen är nämligen Israels ambassad. Det hela såg till en början ut att bli ganska harmlöst. Fem-sex av kidsen stod utanför porten och skrek dumheter om "intifadan" och uttryckte något slags onyanserat hat mot Israel, lika många stod på behörigt avstånd och flinade och fotograferade med sina digitalkameror och de vanliga securitasvakterna tittade på spektaklet på lite avstånd.

Några minuter senare kom cirka 20-25 poliser till kvarteret och började släpa bort ungdomarna som krampaktigt försökte hålla armkrok framför ytterdörren. Den enerverande, korkade men ändå ganska harmlösa "demonstrationen" fick genast ny energi. Det känns som att polisens uppdykande med självaste Robinsson-Martin i släptåg fick det hela att bli mycket mer intressant. Jag undrar vad som hade hänt om man hade låtit ungdomarna hållas? Hur länge hade de orkat hålla på och skrika? Jag gissar att de förmodligen hade varit borta från porten lagom vid lunchtid så att jag lugnt kunde gå ut och köpa min lunch på ICA.

Just nu har poliserna spridit ut sig runt kvarteret och de flesta står och bevakar den växande klungan med ungdomar som förvisats till Strandvägen. Första tidningsfotografen kom alldeles nyss på plats och ambassadören stannar nog hemma idag. Jag skriver mer om det blir spännande eller om det händer nåt nytt. Nu ska jag snabba mig ut och köpa lunch innan det blir svårt att komma in eller ut igen. Hoppas bara att det hela har fjunat av innan jag måste sticka iväg och hämta sonen på dagis i eftermiddag.

Jag kan förresten passa på att klargöra att jag personligen inte är någon vän av Israels politik, men steget därifrån till att hylla intifadan tycker jag ändå är stort. Jag är för en fredlig lösning i mellanöstern och jag tror att all hatpropaganda gör att fredsprocessen bara tar längre tid. Lägg ner!

Andra bloggar om: , ,

Skrivet av barse den augusti 10, 2006 10:28 FM | TrackBack
Kommentarer

Jag tror att du kan göra med några bilder för att köra budskapet hem lite, men annat än att detta är underbart blogg. brewers live score

   Skrivet av: Jim Harxmon den juli 30, 2019 08:34 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com