free page hit counter

augusti 12, 2006

Jordens tråkigaste gräsänkling

[Varning: Nu kommer ett sånt där långt, snackigt och navelskådande blogginlägg. Hoppa gärna över det om du tycker illa om såna, jag tar inte illa upp.]

Jag måste ju vara jordens tråkigaste gräsänkling. När jag äntligen får nästan en hel helg för mig själv, vad gör jag då? Går ut och ölar med polarna? Spelar bort veckopengen på Kosmopol eller skrålar med i allsången på Debaser? Nix, efter bara några timmar i ensamhet så börjar jag städa och röja ur lägenhetens garderob/städskrubb/förvaringsrum som under de senaste åren varit knökfullt från golv till tak med grejor som vi efter hand tryckt in där under våra sedvanliga panikstädningar.

Jag känner mig jättenöjd och ganska stolt med att äntligen ha tagit itu med denna gamla surdeg. Jag tog mig i kragen och släpade (bokstavligen) fram den gamla havererade datorn och lockade ur den de gamla dokumenten och bilderna som jag aldrig trodde att jag skulle lyckas få ur den (på grund av att diskarna var RAID:ade med specialhårdvara som bara passade på det gamla, svajiga och instabila moderkortet). Efter otaliga omstarter och borttagning av ett antal delar ur datorns innanmäte så gick det slutligen vägen. Hurra. Klumpen är förpassad till de sälla jaktmarkerna för gott. (Eller egentligen är den förpassad till grovsoprummet där någon annan dödsföraktande tekniknörd gärna får plocka upp den. Jag plockade i gengäld en HP200LX som någon tröttnat på.)

Jag slängde säkert en kubikmeter grovsopor (två datorer, ett hårddiskchassi, plankor, 10 PCI-kort, tomkartonger och diverse bôs), bar ner två kubikmeter grejor i källarförrådet och fick, om jag får säga det själv, riktigt bra ordning på skrubben. Sedan tvättade jag två maskiner tvätt och dammsög lägenheten. Helgens underhållningshöjdpunkter var två timmars släktforskning med Genline i morse, Mission Impossible: III och en kanalkrock mellan melodifestivalen 1984 och Schwarzenegger-festen "Rovdjuret" på 6:an. En gräsänklingshelg så långt ifrån ungkarsliv och leva rullan man kan komma, men jag har det ganska bra.

Jo förresten, jag såg en råtta springa ut från Biovitrum när jag cyklade hem också. Ska inte medicinfabriker vara rena och fräscha, eller åtminstone råttfria? Eller det kanske var nån laboratorie-skeppsråtta som hade rymt förresten. Nåja, bara de inte sprider sig hit ner på gården så är jag nöjd. Biovitrum, ring Anticimex!

Andra bloggar om: , , , ,

Skrivet av barse den augusti 12, 2006 10:17 EM | TrackBack
Kommentarer

Jösses?! Jeez, kommer hon känna igen sig när hon kommer hem? *s*

   Skrivet av: Essa den augusti 13, 2006 07:40 FM

Inte i skrubben! (Resten av lägenheten ser nästan på pricken ut som när hon åkte dock...)

   Skrivet av: Barse den augusti 13, 2006 08:46 FM

Härligt inlägg! Mer sånt!

   Skrivet av: Enar den augusti 13, 2006 08:41 EM

Det är verkligen en bra och användbar bit av information. cash register games

   Skrivet av: Jim Harxmon den juli 30, 2019 08:32 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com