free page hit counter

september 08, 2006

Fredagsfyran v36 2006

Fredagsfyran :: Fredagsfyran v 36 2006 :: September :: 2006

Tema: På och om dumburken

1) Gör tv mer nytta än den gör skada?
Det beror på vad man menar med nytta och skada, men om man ska vara lite kategorisk så tror jag nog att nyttoaspekterna överväger.

2) Vissa menar att televisionen som vi känner den idag är dödsdömd när allt mer blir “on demand” via nätet. Vad tror du om det?
Ja och nej. Det kommer alltid att finnas ett behov av gemensamma och delade upplevelser (vad jag brukar kalla för Hylands hörna-syndromet) och där är direktsänd tv svårslaget. Men den typen av mediakonsumtion kommer att blandas upp mer och mer med on demand-konsumtionsmönstret. On demand-livsstilen är ju redan här, det är bara det att de stora medieföretagen inte har fattat grejen än och hittat rätt affärsmodell.

När det kommer ett abbonemangsbaserat on demandsystem med tillräcklig djup och bredd i sortimentet så hoppar jag på direkt. Om det fanns ett jättebibliotek med ett stort urval av teve- och radioprogram, e-böcker och musik så skulle jag vara villig att betala en ordentlig slant för att få vara med.

3) Har du, eller tänker du skaffa, en tv-apparat som kan visa HDTV?
Nej, varför det? Vår teve hemma funkar jättebra.

4) Idag är det exakt 40 år sedan det första avsnittet av Star Trek visades på amerikansk tv. Ser du någon tv-serie som kommit de senaste tio åren som skulle kunna bli lika långlivad?
Lost? Nä, hemska tanke. Damon får se till att avsluta serien snart innan det blir "the owls are not what they seem"-patetiskt.

Egentligen har jag ingen aning. Kanske om Buffyverse skulle få ordentlig backning från något stort tv-bolag (sju säsonger med Spike, sju säsonger Ripper och några omgångar med "the new Slayers") eller om Dave lyckas bli 112 år gammal...

Andra bloggar om: , , , , ,

Skrivet av barse den september 8, 2006 03:59 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com