free page hit counter

oktober 31, 2006

Två larviga grejor och en jätteviktig


Rumpa med pumpa


  • Mental Floss skriver om en kalender med dödgrävare som viker ut sig. Passar bra såhär kring allhelgona/Dia De Los Muertos/halloween.
  • Den här maskeradkostymen känns också säsongsanpassad.
  • Slutligen, det viktiga: Ett upprop mot könsuppdelning av leksaker som Fredrika tipsade mig om. Jag tycker att alla barn ska få valmöjligheten att själva bestämma vad de vill leka med. Att redan från början etikettera vissa typer av leksaker, färger eller klädtyper som "flick-" och "pojk-" är förödande och kringskär barnens frihet och utvecklingsmöjligheter markant. Bojkotta könssegregationen på leksaksaffären!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Skrivet av barse den oktober 31, 2006 11:30 FM | TrackBack
Kommentarer

Får inte barn välja de leksaker de vill menar du? Jag måste ha missat de små etiketterna på förpckningarna där det står: "Obs! Endast för pojkar!" eller "Endast för flickor!"

Finns det inte viktigare saker att engagera sig i än såna kvasifrågor?

   Skrivet av: Lars Anders Johansson den oktober 31, 2006 01:33 EM

Det brukar inte vara några små fjuttiga etiketter utan vanligtvis sätter man upp rätt ordentliga skyltar med orden "Pojkar" och "Flickor".

Annars kan du alltid testa att fråga någon expedit om råd på en leksaksaffär. Om du säger att du ska köpa en present åt ditt syskonbarn så blir motfrågan för det mesta "är det en pojke eller en flicka?".

Jag tycker inte att det är någon kvasifråga utan en mycket viktig fråga. Denna könsrollssocialisering börjar tidigt i livet och den sätter djupa spår både i vår självbild och i den gemensamma synen på vad som är "manligt" och "kvinnligt". Jag tycker att det här är en fråga som handlar om att ge folk möjlighet att själva kunna göra fria val senare i livet. Könsrollerna är en boja som hotar den friheten.

   Skrivet av: Barse den oktober 31, 2006 03:16 EM

ERK (NÄRINGSLIVETS ETISKA RÅD MOT KÖNSDISKRIMINERANDE REKLAM) OCH DEN SVENSKA ÖNSKEJULKLAPPEN

De mest uppmärksammade anmälningarna till ERK gäller nu inför julen - nu som tidigare år - inte "sexualiseringen av det offentliga rummet" utan flera stora företags "kvinnoförnedrande" reklam för leksaker och barnkläder. Företagen låter nämligen påskina, att pojkar och flickor skulle ha något olika preferenser beträffande bådadera. Nyligen har t.ex. den stora varuhuskedjan JYSK blivit fälld av ERK av denna anledning.

Det finns egentligen bara EN leksak, som både svenska feminister, ERK och den svenska JÄMO (jämställdhetsombudsmannen) sluter till sitt hjärta utan invändningar:

http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

   Skrivet av: Ulf M. den december 1, 2006 10:50 FM

Nice response in return of this issue with firm arguments and explaining everything on the topic of that. mobile legends pc

   Skrivet av: samuelddarden den maj 22, 2019 01:50 FM

This is nice. At least I've found a nice blog like this... Worth reading. psyphon


   Skrivet av: Stanislav Riley den augusti 28, 2019 05:03 FM
Skriv en kommentar











Spara personliga inställningar?






Bloggtoppen.se BlogRankers.com