free page hit counter

november 03, 2006

A spot of bother

Mark Haddon som skrev den helt makalösa The Curious Incident of the Dog in the Night-time har gett ut en ny roman som heter A spot of bother. Jag köpte den för ett par dagar sedan och har börjat läsa den och hittills är den precis så bra som jag kunde önskat mig.

Boken handlar om George Hall, en nyligen pensionerad man med panikångest som plötsligt drabbas av ett antal familjerelaterade problem samtidigt som han hittar en hudförändring på höften. Hans dotter Katie kommer hem och berättar att hon vill gifta sig med Ray, en kille som resten av familjen hatar djupt och innerligt och som, enligt hennes bror, är begåvad med ett par stryparhänder. Sedan börjar saker och ting sakta falla i bitar. Det hela känns mycket lovande hittills och det känns som att en mycket intressant författare börjar etablera sig.

Boken kommer på svenska under nästa år, för den som orkar vänta eller för den som inte gillar att läsa böcker på engelska. Haddon har dessutom skrivit ett femtontal barnböcker och en diktsamling som säkert går att få tag på om man blir väldigt biten.


[ISBN: 0224080466]
Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den november 3, 2006 09:25 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com