free page hit counter

februari 12, 2007

Fredagsfyran, om släkt!

Jag kan inte motstå den senaste Fredagsfyran trots att den har några dagar på nacken. Den handlar nämligen om släkt.

Tema: Släkten är värst?

1) Hur långt bakåt i tiden kan du spåra din släkt?
Min farfars morfars farfars farfars farfars farfars farfar levde i början av femtonhundratalet. Jag har hittat ganska många släktingar från femtonhundratalet och ett helt gäng från sextonhundratalet och framåt. Jag har koll på alla mina förfäder fyra generationer bakåt och nästan full pott om man backar sex generationer.

I släktdatabasen har jag för tillfället över 2300 släktingar, men då ingår en del av min frus släkt också (eftersom släktdatabasens huvudperson är min son).

2) Vad är det mest intressanta eller märkliga som du har hört om din släkt?
Kanske historien om hur min morfars farmors morfar blev skjuten i knäet av ryssen, blev fråntagen sitt soldattorp och därefter (bokstavligen!) gick till kungs från Medle till Stockholm för att överklaga beslutet. Han fick rätt.

3) Träffas ni i er släkt ofta varandra?
Ganska sällan. Vi bor på många olika håll. Jag fick bege mig till San Francisco för att träffa min kusin från Sundsvall.

4) Har din släkt några traditioner som du inte vill föra vidare till dina barn?
Inga som jag kan komma på. Kanske att jag och mina barn kan undvika att dö lika tidigt som min farfar och farmor gjorde.

Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den februari 12, 2007 09:54 EM | TrackBack
Kommentarer

Har precis startat finska veckan på min blogg - och nu tänker jag länka vidare till Hel Looks som du också har skrivit om.... skön glogg du har ha ha :)

   Skrivet av: Helena på ROOMSERVICE den februari 21, 2007 08:17 FM

Ei! Otroligt bra blogg! Jag råkar vara en vanlig besökare (mycket mer som missbrukare) av denna webbplats även om jag hade ett problem. Jag är bara inte nödvändigtvis säker på att om det är rätt plats att fråga, men du har inga spam kommentarer. 5e spellbook

   Skrivet av: Jim Harxmon den juli 30, 2019 08:24 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com