free page hit counter

juni 08, 2007

Jag kom på en rolig lek

Det är fredag eftermiddag och koncentrationsförmågan börjar så sakta tryta. Jag kom på en konstig och/eller rolig lek som man kan leka om man vill koppla av lite. Google-produktnamnsbingo kanske man skulle kunna kalla den.
Målet med leken är egentligen bara att ha roligt och reglerna är enkla. Skriv in en eller ett par bokstäver (gärna en konsonant eller två) ihopskrivet med några siffror (gärna jämna tiotal eller hundratal) i google-sökfältet och tryck på sök. Jag har testat ett trettiotal kombinationer och fått träff på allihop.

(Detta torde tyda på att alla produktnamn av typen [konsonant(er)][tal] är upptagna. Bara bilindustrin och mobiltelefontillverkarna skapar ju tillsammans en veritabel störtflod av produktkoder.)

Det är också ganska roligt att skriva in produktkoder bara för att se vilka knasiga teknikprodukter som finns där ute. Kanske kunde man också försöka undersöka om det finns vissa bokstavs-sifferkombinationer som uttrycker olika känslomässiga egenskaper som man vill ge sin produkt. En produkt med ett X eller Z i kanske ger ett mer högteknologiskt intryck medan en produkt som börjar med E eller S är av den mer exklusiva typen, vad vet jag? (Inte mycket när jag tänker efter. Jag vet inte ens om det heter produktakronym, produktkod, kodnamn, produktnamn eller om det finns något annat begrepp som används av folk i branschen.)


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Skrivet av barse den juni 8, 2007 01:55 EM | TrackBack
Kommentarer

Det är bra att de har gjort något liknande. vegas world free bingo

   Skrivet av: Jim Harxmon den juli 30, 2019 08:17 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com