free page hit counter
Kommentarer: God morgon bloggsverige!

Intressant tanke! Summeringar har vi ju haft tidigare, men inte alls i den utsträckning som du tänkt dig. Det blir nog en anteckning om detta senare ikväll.

   Skrivet av Mats Andersson at november 18, 2004 07:05 EM

Överlag kan man ju säga att det saknas lite analys i den här frågan, som jag lite tråkigt ser det. Frågan är ju varför bloggning ska slå igenom. Vad är det för poäng med bloggning, frånsett att en massa typer som ingen bryr sig om skriver tråkiga saker om sig själva och blir bekräftade av varandra genom trackback och korsrefereande. Bloggare som bloggar om bloggar och bloggare börjar vi ha nog av redan innan ett genombrott. Bloggning är verkligen ingeting nytt, däremot är folk som skriver om intressanta saker 8oavsett om de är dem själva) alltid intressanta.

   Skrivet av Enar at november 18, 2004 07:35 EM

Vilka osköna vibbar mannen. Är det baksmällan från lustgasen som börjar göra sig gällande? ;-)

Visst kan man anklaga "bloggsverige" för att vara ett gäng introverta ryggdunkare, men en stor del av alla inlägg som skrivs handlar faktisk om helt andra saker än bloggar och min tanke med en kommenterande veckoblogg var just att man där skulle kunna samla ihop det gôttaste som skrivits om händelser i Sverige och världen. En viktig roll som jag tror att webbloggarna kommer att ha är som faktagranskare och "samvete" åt de etablerade mediekanalerna. På söndagsbloggen så skulle man kunna få både kommentarer på veckans nyheter och kanske en helt annan vinkel på rapporteringen av händelserna.

Men du tycker säkert fortfarande att det är en halvkass idé med en "superblogg" så varför inte gästblogga några inlägg hos mig och berätta lite mer ingående vad det är för fel på den svenska bloggsfären och dess inkrökthet. Säg bara till så fixar jag ett konto åt dig.

   Skrivet av Barse at november 18, 2004 09:05 EM

Jag tycker att det verkar vara en kul och bra och ambitiös ide.

   Skrivet av Erik at november 18, 2004 11:35 EM

Ambitiös? You bet! Undrar om det finns någon som har tid och ork att börja dra i lite trådar?

   Skrivet av Barse at november 18, 2004 11:38 EM

bra inlägg, bra tänkt! En superblog låter faktiskt riktigt intressant. Går det att genomföra? Det vore väldigt kul i så fall. En liten fråga bara, i vilken ort skall den placera sig på bloggkartan? ;)

   Skrivet av jonas (lemonad) at november 19, 2004 03:58 FM

Jag tycker inte alls att en superblogg är en kass idé, tvärtom. Eftersom jag upplever bloggning som om typiskt överhaussat (typ wap -98, webben -95 eller videotelefoni -82), så tror jag snarare att en enda blogg som plockar det vettiga ur varje blogg är en jättebra idé. Det vettiga materialet i Sveriges samlade bloggar räcker kanske tillochmed till två "superbloggar" (eller snarare draggbloggar). Men nu var jag elak igen, förlåt mig. Men jag ser verkligen ingen som helst skillnad på webben i stort och bloggar. Där finns både "faktagranskare och samveten" och en massa strunt. Och vare sig bloggning eller webben (eller hjulet för den delen) är väl mer än ett verktyg, varken positivt eller negativt i sig.

Men så är jag ju ingen direkt early-adapter heller.

   Skrivet av Enar at november 19, 2004 09:49 FM

Jättespännande tanke!
Jag är ju väldigt entusiastisk till alla förändringar som kan få bloggandet att öka i Sverige. Kanske kan man bidra med något?

   Skrivet av Jerry at november 19, 2004 06:06 EM

Jag har funderat i liknande banor själv.

Funderade på en "maskingenererad" webbtidning som plockar inlägg från olika bloggar där bloggaren taggat sina inlägg till rätt "typ".

Sedan får man helt automatiskt en webbtidning med olika delar (nyheter, kultur, politik... etc) som uppdateras regelbundet.

Vitsen skulle vara att det blir lättare för de som inte vill lägga en massa tid på att surfa runt bland en massa bloggar utan här får de "allt" på ett ställe.

   Skrivet av Matsis at maj 29, 2005 01:17 EM

Detta är ett väldigt spännande tillkännagivande, tack för att du delat med dig av dessa nyheter. gamergreen

   Skrivet av samuelddarden at juli 17, 2019 01:42 FM
Skriv en kommentarKom ihåg personliga inställningar?