free page hit counter
Kommentarer: Köp ingenting

"Ju mer du konsumerar, desto mindre lever du"?? Jag gissar att jag dör om jag slutar konsumera. Av någon outgrundlig anledning drar de likhetstecken mellan att konsumera och att köpa. Förresten är Make Poorer People Poorer Day ett bättre namn än Buy Nothing Day.

   Skrivet av Dennis at november 27, 2004 09:37 EM

Tänk att det är så många som blir upprörda över att några få individer väljer att inte köpa saker en dag om året. Alla de andra dagarna är vi ju helt vanliga konsumenter precis som alla andra. Vad är det som är så upprörande med att ifrågasätta konsumismen?

(Jag tyckte att det var svårare än vad jag hade trott att hålla upp med köpandet, men det var helt klart värt ansträngningen. Man får sig en tankeställare. Testa själv nästa år.)

   Skrivet av Barse at november 28, 2004 07:06 FM

Vilka är upprörda? Varför kan du inte skilja på att konsumera och att köpa? Jag gissar att du inte vill gå hungrig utan konsumerar varje dag. Däremot kanske du inte köper saker och ting, men det är en annan sak.

   Skrivet av Dennis at november 28, 2004 02:11 EM

Det finns en hel del som tycker illa om En Köpfri Dag. Här är några axklipp ur svenska tidningar: ur GP, Nerikes Allehanda och Svenskan).

Okej, du har rätt, ordet konsumera härstammar från latinets consu´mere som betyder förtära eller förbruka. Självklart äter jag (konsumerar mat) varje dag, men jag förbrukar också en hel massa saker som jag inte behöver förbruka.

Jag tycker att det är skamligt att vår livsstil i västvärlden bygger på att vi ska förbruka en massa grejor som vi inte behöver. Det verkar till exempel som om vi helt har glömt bort hur man lagar saker. I stället slänger vi varan och köper en ny. Det är till och med ganska vanligt att vi slänger saker som fungerar bara för att de är för "gamla" eller, ve och fasa, "omoderna".

Vi förbrukar en hel massa saker som vi inte skulle behövt förbruka. Saker som kostar naturresurser, miljöutsläpp och dåliga arbetsförhållanden för andra människor. Saker som vi faktiskt inte behöver konsumera. Vi blir inte ens lyckligare för att vi konsumerar dessa saker, trots att den som säljer grejorna verkar lova just det.

   Skrivet av Barse at november 28, 2004 03:41 EM

Det känns onödigt att skriva nåt. Jag håller fullständigt med Barse.

Däremot kan man ju undra ifall man inte borde ha en internetfri dag också? Surf/Mail/Blog/SSHNothingDay skulle nog kunna bli en stor grej.

   Skrivet av Enar at november 29, 2004 11:52 FM

Arena of Valor is fitted with all the necessary if not the most iconic features found in MOBA games. What’s even better is the plethora of characters from various universe and dimensions to choose from.

   Skrivet av Ruairidh Legge at oktober 18, 2019 04:05 FM
Skriv en kommentarKom ihåg personliga inställningar?