free page hit counter
Kommentarer: Topp tre - överskattade svenska komiker

Robert Gustavsson är helt enkelt för proffsig numera, för att kunna vara spontan längre. Det blir för beräknat.

   Skrivet av Johnny at maj 3, 2005 09:31 FM

Där satte du fingret på spiken. Robert Gustafsson verkar vara en motiverad yrkesman som skulle behöva helt nya utmaningar. Han har redan bemästrat konsten att tjäna pengar på "komedi". Han behöver göra något annat.

   Skrivet av Barse at maj 3, 2005 09:41 FM

Kanske helt enkelt kliva över till seriöst skådespeleri - som Carl Gustav Lindstedt gjorde en gång - i "Mannen på taket" var det väl

   Skrivet av Johnny at maj 3, 2005 11:19 FM

Vilken skön sågning!
Men jag får erkänna att jag fortfarande garvar åt Robert Gustafsson. Men visst, det handlar då ofta om minnet av någon sketch. Som den halvdöva greven som blir intervjuad av en yngre man som fyller i orden åt honom. Det måste vara 5-10 år sen den gick på tv och jag fnissar fortfarande.

Apropå komiker som gör seriösa roller kom jag att tänka på Janne Loffe Carlsson och hans roller i Slas-filmerna "Vem älskar Yngve Frej" och "Henrietta (skall du också glömma)". Snacka om lyft jämfört med tv-lekledaren som gav folk råa fiskar i pris.

   Skrivet av Håkan (hakke) at maj 3, 2005 05:37 EM

Håkan: Janne Carlsson var dessutom makalöst bra i början av sin karriär då han spelade tillsammans med Bosse. Det där flabbiga leklederiet var nog bara en tillfällig svacka.

Johnny: Det brukar ofta bli bra när komiker går över och gör "seriösa" roller. Ta t.ex. Jim Carrey i "Eternal sunshine..." och Nils Poppe i Inseglet.

   Skrivet av Barse at maj 3, 2005 08:14 EM

Jag tycker att den bästa komikern som vi har just nu är Robert Gustafsson och i "Nile City" är han helt enkelt kanon!

   Skrivet av Anna at september 14, 2005 01:41 EM

För min del så är Robban fortfarande helt ohotad på toppen av överskattad-listan, men både Özz Nûjen och Jakob Öqvist från Stockholm Live ligger och nosar på tredjeplatsen. Att Greger Klänning blev vald till Sveriges roligaste figur tycker jag är djupt tragiskt och ett tecken på förflackningen av kulturlivet i det här landet.

Nä, det är nog bara att sluta hoppas. Den svenska humorns absolut sista hopp dog den 14 januari 1990.

   Skrivet av Barse at september 14, 2005 08:23 EM

Han är helt sköön, skulle vilja få kontakt med honom :D

   Skrivet av Timmy at oktober 28, 2005 04:16 EM