free page hit counter
Kommentarer: Trädhus = friggebod?

Maxhöjd på en friggebod är 3.0 meter mätt från mark till taknock. Sorry...

   Skrivet av vOrdf i Byggnadsnämnden, Skellefteå kommun at januari 26, 2004 09:35 FM

Shit! Finns det några regler för byggen uppe i tallar då?

   Skrivet av Barse at januari 26, 2004 09:43 EM

Frågar man så finns det säkert nån gammal regel.. Men det låter knepigt att bygga i en tall. Dom har ju inga grenar som är lämpliga. Eller tänker du göra ett omslutande hus runt stammen?

   Skrivet av Ulf at februari 8, 2007 06:04 EM

Jag chansade och byggde en liten friggebod uppe i ett träd i somras tillsammans med min son och min pappa. Ett riktigt familjeprojekt. Mamma har målat huset rött med vita knutar och min fru står för inredningsdesignen. Det är förresten ett omslutande hus.

Jag har förresten lärt mig att det skonsammaste för trädet är att man försöker plåga barken så lite som möjligt. Om man t.ex. fäster golvbjälkarna genom att borra igenom stammen och skruva fast långa bultar som man sedan fäster bjälkarna i så gör man minst skada i längden.

Om man däremot låter bjälkarna eller plankorna trycka mot stammen eller ännu värre, binder fast saker med rep eller spikband runt stammen så tar man kål på det stackars trädet. Trädets innandöme är "dött" (precis som hår och naglar) medan barken transporterar vätska och sav och är dess levande del.

   Skrivet av Barse at februari 8, 2007 09:59 EM

Hejsan! mor har lovat mig en friggebod som vi ska renovera och så, så att jag slipper sova här inne i deras hus.
Är det någon som vet hur mycket det kostar med grund till en sådan? (den kommer att vara mellan 10 och 15 kvadratmeter stor)
Tacksam för svar! /kim

   Skrivet av kim at april 7, 2007 04:29 EM