free page hit counter
Kommentarer: Ge igen

Jag har sett det här formuläret tidigare, men märkte inte då att det finns både på svenska och finska också. Blogga mer när du har prövat det, jag är nyfiken på hur det utfaller!

   Skrivet av Basse at augusti 23, 2006 11:07 FM

Jättefint! Men får ni verkligen några samtal om ni är med i NIX?

   Skrivet av Enar at augusti 24, 2006 11:31 FM

Tyvärr verkar prenumerationsnasarna från SvD och DN högaktligen skita i NIX eftersom vi då och då prenumererar på deras blaskor. Någon ytterligare ful fisk slipper nog igenom också, men det är behagligt (bedrägligt?) lugnt för det mesta.

   Skrivet av Barse at augusti 24, 2006 11:59 FM

Mäh, det funkade inte med formuläret. Jag blev precis uppringd av en DN-försäljare men hon var så förbålt genomtrevlig att jag kände mig som en skurk som försökte driva med henne. Jag tackade bara nej tack efter en liten bit in på mitt formulär. Jag hade inte hjärta att driva med henne mer.

Min egen anti-försäljarmetod som jag har testat ett par gånger är att bara vara tyst så länge det går och när de sedan frågar om jag är kvar så svarar jag enstavigt på deras frågor. Det verkar inte finnas något i deras formulär som säger hur de ska agera när någon inte ger några hörbara eller verbala bekräftelser tillbaka. Det blir, ganska snabbt, jobbigt att föra ett samtal om ens motpart inte svarar på tilltal alls. Vanligtvis reagerar folk (och här väljer jag att göra en vid tolkning och även inkludera telefonförsäljare i begreppet folk) med att upprepa det de senast sade, bara lite mer entusiastiskt. Resultatet blir ett väldigt obalanserat samtal där den ena parten kämpar för den andras uppmärksamhet. Nästa gång en telefonsäljare ringer upp, testa hur långt du kan driva honom/henne genom att vara extra tyst och inte humma med i samtalet.

   Skrivet av Barse at augusti 24, 2006 09:04 EM

Just. Enligt nixkoden får man plåga folk som tillfälligtvis varit/är kunder. Same but different. Jämför soldater/illegal combatants.

   Skrivet av Enar at augusti 25, 2006 07:48 FM

Jag tycker det är intressant att de jag är kund hos ringer. Jag slipper telefonsamtal från många företag men sådana företag jag betalar pengar till (eldistributörer, telefonbolag) kan besvära mig.

Vattenfall var på mig, både via posten och telefon, för att jag skulle byta abonemangsform. Jag blev faktiskt sugen på att byta abonemang ... till ett helt annat bolag.

   Skrivet av Andreas Sundström at september 15, 2006 05:41 EM

jag e telefonförsäljare och jag längtar fan tills nån börjar använda det där manuscriptet. tro fan inte att det kommer funka, ni kommer bli överkörda ändå

   Skrivet av Lennybenny at augusti 20, 2007 07:35 EM

Det är rätt tid att göra några framtidsplaner och det är dags att vara lycklig. Jag har läst det här inlägget och om jag kunde jag vill föreslå dig några intressanta saker eller förslag. robot city games

   Skrivet av Jim Harxmon at juli 30, 2019 08:32 FM
Skriv en kommentarKom ihåg personliga inställningar?