free page hit counter
Kommentarer: Gå mot strömmen

ta alltid trappan istället för hissen (spar el), handla grönsaker och frukt som är lokalt odlat (inte importerat från Chile) - de sju andra får någon annan hjälpa dig med. Såg en bok i förra veckan med 365 tips i ABC-bokhandeln. Ska jag kolla igen åt dig?

   Skrivet av Josephine at oktober 24, 2006 09:28 EM

Om du vill får du kolla upp författaren eller titeln så kanske jag kan få tag på boken här.

Gå i trappor och handla lokalt odlade frukter och grönsaker var två bra tips som jag definitivt borde ta till mig. Eftersom vi bor ganska högt upp så får det bli trapporna när jag kommer hem ensam. Elias har inte alltid tålamod att knata upp för alla fem våningarna med sina små ben.

Jag har faktiskt en bok som heter Armchair environmentalist. Ska kolla i den om det inte finns ytterligare något bra tips att lägga till listan. Sedan vet jag det perfekta verktyget att pricka av sina "dygder" i, men det ska jag blogga om lite senare tror jag.

   Skrivet av Barse at oktober 24, 2006 11:00 EM

Okej, jag försöker mig på en fortsättning:

3. Raka dig med hyvel.

4. Vispa grädden med vanlig ståltrådsvisp.

5. Stäng av tv, dator m m (ej vänteläge/standby) på kvällen.

6. Läs en bok istället för att se på tv.

7. Köp inte kläder av bomull (möjligen begagnade kläder, men definitivt inte nya).

8. Varor som bör inhandlas av ekologisk (och gärna rättvisemärkt) sort innefattar bl a kaffe, te, kakao och bananer.

Så... då återstår bara en punkt! Kanske något om att inte testa några nya kärnvapen? Eller om det är för svårt kan du ju införa energibesparingsfunktioner i något daorspel.
Lycka till!
:)

   Skrivet av Håkan (hakke) at oktober 25, 2006 01:03 EM

Tack för tipsen!

Flera råd lever jag redan efter, men 6:an och 7:an tycker jag är svåra. Jag försöker minimera mitt "slötittande" på tv så mycket jag kan, men hur ska jag klara mig utan bomullskläder? Syntet funkar inte, jag börjar lukta svett efter fem minuter, och yllekläder kliar så förtvivlat. Finns det ingen affärskedja som säljer rättvisemärkt och ekologiskt odlade kläder?

Jag hittade flera bra tips i "Armchair environmentalist" och ett som jag fastnade för var:
- "Använd klart det du har i lager innan du köper mer".

Ofta köper man nya kollegieblock, kuvert, pennor, deodoranter (mea culpa!) eller andra saker innan man har använt slut de som man redan har och sedan översvämmas hemmet av "slattar". Om man hade som regel att alltid använda slut saker så skulle man förmodligen konsumera mycket mindre och slänga mycket mindre också. Skriva ut datorutskrifter på baksidan av gamla utskrifter t.ex.

   Skrivet av Barse at oktober 25, 2006 01:23 EM
Skriv en kommentarKom ihåg personliga inställningar?