< skrev

Saker som inte finns, del 2: naturligt

Det är vinter i Guldstaden. Det är kallt och snön faller.Vattendropparna fryser till snö och sjöarna till is. Att snö faller när det är kallt är således fullt naturligt. Men på sistone är det så mycket som källsorteras i containrarna Naturligt och Onaturligt. Jag förstår inte riktigt var denna naturvurm kommer ifrån. Är det insamlandet av mjölkkartonger och hårda plastförpackningar som gjort oss detta?

Snön faller och sjön fryser. Som om de hade något val. Man har sagt mig att det är skillnad på snö och is. Men även om snö och is kan verka väldans väsensskilda - det är skillnad på snöskor och skridskor - så är det ju faktiskt bara vatten. Vatten som beter sig olika beroende på omgivningen.

Man har också sagt mig att det finns någon mystisk skillnad mellan män och kvinnor. Att vissa saker faller sig naturligt för folk med snopp och onaturligt för folk utan. Och tvärtom.

Men...
Snö finns inte. Is finns inte. Det är bara vatten i olika former, beroende på omständigheterna. Med lite värme smälter det.

Manligt och kvinnligt finns inte heller. Ibland gör vi något någon tycker är manligt, ibland något kvinnligt. Det enda som finns är människor.

Och egentligen finns inte ens Naturligt för oss människor. Jag menar; det är ju inte direkt naturligt att åka volvo, bära kläder, dubbelklicka på ikoner eller träna capoeira heller.

Så på något sätt borde vi lyckas tina snövallarna.
Eller är det verkligen för kallt?
____________________________________

Enar Nordvik är kometpolitiker, än så länge utan svans.