free page hit counter

november 19, 2005

Bloggforum 3

Nu har det gått några timmar sedan min eftermiddag på Bloggforum 3 och jag har hunnit börja smälta några av intrycken. (Förmiddagen kunde jag inte vara med på, på grund av barnvaktsbrist.) Jag hann med att höra Ben Hammersley och Loïc Le Meur och bägge två var intressanta, drivna och underhållande.

Italienstationerade britten Ben Hammersley fångade genast allas uppmärksamhet, både med sin humor och med sin särpräglade klädstil (tweedkavaj och kilt). Hans föredrag kändes dock distanslöst och liknade mest en väckelsemötespredikan.

Min känsla var att hans tal riktades till oss bloggare som om vi vore någon slags subkultur som behövde peppning och påfyllning av vårt självförtroende. Flera gånger under föredraget så pratade han till exempel om hur vi i rummet var de som förstod saker och ting och hur de "onda" farbröderna i kostymer som sitter på makten är de som inte fattar något. Han använde sig också flera gånger av det beprövade knepet att beskriva den tid som vi befinner oss i som unik och speciell. IT-bubbladoftande kvasieskatologiskt, fin de siecle-peptalk för en subkultur som börjar känna att slutet kanske börjar närma sig...

Nä, då var fransmannens föredrag mer intressant. Det kändes direkt att han till vardags befinner sig där däcken möter asfalten. Han är Six Degrees europachef och arbetar i princip heltid med att åka runt och predika bloggarnas förträfflighet för stora (och vanligtvis franska) företag. Visserligen var hans powerpointpresentation primärt inriktad på att nå målgruppen "onda kostymklädda maktfarbröder" och kändes ganska mycket som en säljpitch, men föredraget kändes ändå relevant.

Fokus låg förstås på bloggar som marknadsföringsverktyg, men det dryftades också en hel del andra intressanta resonemang, t.ex. om fransmännens bloggande och nordeuropéernas och svenskarnas icke-dito, samt om bloggsituationen i frankrike i största allmänhet. Bland annat nämde han i förbifarten att nästan alla tidningar och många andra företag erbjuder egna bloggar åt sina läsare och prenumeranter. I Sverige existerar detta fenomen knappt alls (om man inte räknar Spray blog). När kommer Aftonbladet, Lunar eller Svt att bjuda in sina läsare att blogga? När någon av de stora aktörerna börjar bjussa på bloggplats så kommer bloggandet att bli "Allsång på Skansen"-stort på allvar och första aktören på plan kommer att bli hur stor som helst!

Nästa gång det blir bloggforum så hoppas jag i alla fall på bättre lycka med barnvaktningen så att jag slipper missa en massa gôtta.

Skrivet av barse den november 19, 2005 09:22 EM | TrackBack
Kommentarer

Men hallå?! Varför sa du inte att ni behövde barnvakt hela dagen? Nog hade jag kunnat komma på förmiddagen redan...!

(Fast då hade jag ju iofs inte hittat den där outsägliga persianhatten på Myrorna på hornsgatan... ;)

/Essa

   Skrivet av: Essa den november 20, 2005 05:27 EM

...och jag hade inte vetat att du behövde en muff. (Vi har hittat den och den ligger här och väntar på dig.)

   Skrivet av: Barse den november 20, 2005 07:08 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com