free page hit counter

november 15, 2004

Bloggforum Stockholm 2004

Jag fick mig iväg på BloggForum Stockholm 2004 i alla fall, snuva och försenad registrering till trots.

Än så länge så har jag inte riktigt smält allt som sas under kvällen, men diskussionerna handlade bland annat om huruvida bloggar är en demokratisk revolution eller inte, om bloggar som arbetsverktyg och kunskapsbanker samt varför journalister och företag behöver (eller inte behöver) blogga. Debatten väckte både en och annan tanke hos mig, men själva tillställningen kändes rätt opersonlig. Det var en ganska konstig känsla att sitta i ett rum tillsammans med en massa personer som jag inte känner, men vars personliga loggböcker jag läser mer eller mindre regelbundet. Nu väntar jag bara på att det ska komma lite fler postningar som behandlar kvällens begivenhet. Jag trodde att det redan skulle vara skrivet en hel del, men tydligen var det ganska få som realtidsbloggade över Wi-Fi-nätet (typ två som räckte upp handen) och de som inte gjorde det har väl dragit vidare till Tranan där de sitter och ölar och har det gott. (Själv hastade jag hem på min skruttiga Monark för att hinna med att natta Elias.)

UPPDATERING: Jag såg just att Stephanie Hendrick som också satt i en av panelerna redan har hunnit skriva ett inlägg.

Skrivet av barse den november 15, 2004 09:43 EM | TrackBack
Kommentarer

Hej,

Jag har inte läst hos dig tidigare. Nu hände det, eftersom du skrev om din bloggforumkväll! Och då - har jag ju hittat en ny blogg! ;-)

Jag reagerade lite som du: det var väldigt lite WiFi-bloggning under kvällen. Men diskussionerna var väl så intressanta, kan jag tro, att det kanske inte hanns med riktigt.

Jag skulle själv ha gått - men själv förkyld och stannade hemma. Därför är det så kul att få läsa hos dem som var där och redan skrivit! Debatten om bloggar som demokratisk revolution hade jag varit extremt intresserad av!

Kanske (förhoppningsvis) skriver du ännu mer om kvällens upplevelser!

   Skrivet av: Carina den november 16, 2004 12:45 FM

Hejsan! (Have to write this in English) :-) I also noticed the fact that few were blogging live. I have gone to both blogtalks and almost *everyone* was blogging live. I think that the bloggforum way was better, though. I got the feeling that people were listening, not just blogging. It was a nice change.

   Skrivet av: Stephanie den november 16, 2004 03:08 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com