free page hit counter

november 16, 2004

Avskum

Amerikanska soldater skjuter sårade obeväpnade irakier. Är det någon som är förvånad? (Är det nån som tror att Bush hade varit lika ivrig att anfalla Irak om han hade vetat att de verkligen hade massförstörelsevapen att försvara sig med?)

Tyvärr ser det ut att kunna fortsätta i samma stil ett tag till.

Skrivet av barse den november 16, 2004 10:07 FM | TrackBack
Kommentarer

Så du tycker att det var bättre när Saddam skjöt folk?

   Skrivet av: dd den februari 3, 2005 07:08 FM

Nej jag tyckte inte bättre om att Saddam sköt eller gasade ihjäl folk. Anser du att man automatiskt är en Saddam-vän om man kritiserar USAs agerande i mellanöstern?

   Skrivet av: Barse den februari 3, 2005 09:24 FM

Krig har aldrig varit en skönhetstävling - vilket många som startar krig glömmer bort. Avarter kommer alltid att förekomma - från bägge sidor eftersom man är under stress, utmattning fysiskt och psykiskt och krig är inte samma som vapenorgierna fåtöljggeneralerna på nyheterna analyserar. Jag anser saker som detta beklagligt, oförsvarligt, men likväl ett utfall av just krig. Det ligger i krigets natur. Dock bedömer jag att den amerikanska armén har en betydligt högre "etisk" / Genevekonventions korrekt krigföring än de flesta andra i den regionen. Man kan inte enbart ssäga att amerikanerna gör fel.

   Skrivet av: Jan Kallberg den maj 28, 2005 08:11 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com