free page hit counter

november 18, 2004

Är det här framtiden för vår hobby?

Ett kanadensiskt teknikföretag har bestämt sig för att betala bloggare som skriver om företaget. $180000 amerikanska dollar har man budgeterat till marknadsföringsspektaklet. I en intervju med Marc Cantor, hjärnan bakom projektet och tillika bloggare, säger han att pengarna kommer att betalas ut oavsett om bloggaren skriver positivt eller negativt om företaget. All publicitet är bra publicitet, typ.

Frågan är när något svenskt företag bestämmer sig för att genomföra något liknande. Jag gissar att något sådant inte kommer att inträffa förrän efter det efterlängtade "genombrottet", eller möjligen om det finns något företag som vill rikta en marknadsföringskampanj direkt mot de individer som existerar i den svenska bloggosfären. När det än händer så räkna med att jag står först i kön med mössan i hand!

Skrivet av barse den november 18, 2004 06:37 EM | TrackBack
Kommentarer

Är det inte lite att sälja sin själ om man går med på en deal om att promota ett företag i sina bloggtexter för pengar? Det lär i alla fall i mina ögon minska intresset för bloggen för övrigt.

Annica

   Skrivet av: Annica Tiger den november 19, 2004 08:59 FM

Jo, lite prostitution är det nog allt. Visserligen säger företaget i artikeln att de kommer att betala ut pengar till bloggarna oavsett vad denne säger om företaget, men bloggare som skriver mer eller mindre positiva utlåtanden om sina "uppdragsgivare" lär nog ha en större chans att få jobb nästa gång som det ska delas ut pengar.

   Skrivet av: Barse den november 19, 2004 09:06 FM

To win Slither.io, all you have to do is to survive and become a bigger worm in the multiplayer arena. You can play the game as long as you want. It is just a matter of navigation and survival skills! slitherio hack

   Skrivet av: Ruairidh Legge den oktober 18, 2019 04:08 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com