free page hit counter

december 03, 2004

Hold it dear your career

Temat för denna fredags frågor är karriär.

1. Är du nöjd med din karriär?

Tja, jo, än så länge är jag väl ganska nöjd. Jag tänker inte så ofta på min karriär och än mindre har jag särskilt tydliga planer för den. Jag brukar bara halka in på nya grejor lite på ett bananskal. Däremot börjar jag så smått känna att det är dags att halka vidare. (Kanske om något år eller så.) Jag måste bara känna efter vad jag vill syssla med härnäst.


2. Är det överhuvudtaget viktigt att satsa på sin karriär?

För en del personer tror jag definitivt att det kan vara viktigt. Om man är osäker på sig själv och sitt eget värde så kan en framgångsrik karriär vara ett sätt att döva dessa känslor. Ibland när jag känner mig låg så brukar jag komma på mig själv då jag tänker peppande tankar om min lyckade karriär. Egentligen så tror jag att karriär är i det närmaste oviktigt om man inte ser den som ett verktyg, ett medel för att nå mål som är långt viktigare. Däremot tror jag att det är väldigt viktigt att följa sitt kall om man känner att man har något.


3. Finns det något sätt att kombinera karriär och fritid utan problem?

Det bästa är väl om man kan jobba med saker som man ändå skulle gilla att göra på sin fritid. (Som till exempel att hålla på med datorspel, idekläckning och allmänt larv på jobbet.)


4. Har du något karriärtips?

Jag har massor av karriärtips! Låt inte dina låga tankar om dig själv hindra dig från att få drömjobbet. (Jag brukar alltid överdriva som sjutton när jag skriver ansökningsbrev och när jag kontaktar företag. När jag väl har fått jobbet så känns det bra att ha ett mål att sträva mot, att kunna uppfylla alla de höga förväntningar som man ställt på sig själv. Det brukar alltid ordna sig på något sätt.) Sök massor av jobb. Ju fler jobb du söker, desto fler intervjuer får du gå på. Intervjuer är bra på så många sätt. Man får erfarenhet och träning av själva intervjusituationen för varje ny intervju man går på och dessutom ger det en ofta chansen att "spionera" på andra företag i branschen. Man får ofta en ganska god inblick i hur det fungerar på andra ställen genom att gå på intervjuer hos dem. Dessutom får man chansen att känna efter om jobbet verkligen är intressant och om man tror att man skulle trivas på arbetsplatsen. Dessutom tror jag att det är bra för ens utveckling om man söker nytt jobb lite då och då, och inte väntar tills dess att man står utan jobb. Det är bättre att byta jobb innan man har börjat vantrivas eller innan företaget har gått i konken, än efteråt.

Skrivet av barse den december 3, 2004 10:09 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com